Πόσο απλή και όμορφη είναι η ζωή μας...

Σταμάτησα σε μια μικρή ιστορία που έλεγε : Η μητέρα σε λίγες μέρες είχε τα γενέθλια της. Το κοριτσάκι της σκέφτεται να της κάνει ένα δώρο, ένα όμορφο δώρο , που θα της δώσει μεγάλη χαρά. Πήρε τα πινέλα της , τις μπογιές και το μουσαμά της, σχεδίασε στο μυαλό της ένα πανέμορφο σπιτάκι και άρχισε να το ζωγραφίζει. Τραβούσε τις γραμμές με πολλή αγάπη , ενθουσιασμό και όραμα. Δεν άργησε να φτιάξει το πιο όμορφο σπιτάκι καμωμένο περισσότερο με την ψυχή της, με αγάπη και λαχτάρα για την μανούλα της που γιόρταζε παρά με τα χεράκια της. Όταν τελείωσε το έργο ,καμάρωνε και η σκέψη της ήταν πως και η μαμά θα ενθουσιαστεί βλέπoντας το.
Πριν το βάλει στο συρτάρι του γραφείου της, μπαίνει στο δωμάτιο ο θείος της.
- Τι είναι αυτό που ζωγράφισες Νεφέλη ;
- Ένα πανέμορφο σπιτάκι για τα γενέθλια της μαμάς , του απαντάει το κοριτσάκι.
- Δεν είναι δα και πανέμορφο , της λέει ξανά ο θείος. Την πόρτα την έκανες στραβή και τα παράθυρα δεν είναι στη σωστή θέση. Ο κήπος είναι ακατάστατος και με άσχημα χρώματα. Διόρθωσε το!
Η μικρή Νεφέλη απογοητεύτηκε. Της έπεσε το πινέλο. Ένιωσε δυστυχισμένη και θυμωμένη μαζί. Τσαλάκωσε τη ζωγραφιά και την πέταξε στο συρτάρι του γραφείου. Τι σημασία είχε αν το σπιτάκι είχε μερικές ατέλειες αφού το έφτιαξε με τόσο ενθουσιασμό και με όλη της την αγάπη; Μέσα στη ζωγραφιά είχε κλείσει την μικρή όμορφη ψυχούλα της για να την χαρίσει στη μαμά!
Έτσι συμβαίνει και με τη ζωή μας , τη ζωή που εμείς φτιάχνουμε με την ψυχή μας! Ας μην αφήνουμε κανένα να μας την χαλάει με την κριτική και τις κακές προθέσεις του. Ότι φτιάχνουμε με ενθουσιασμό, όραμα και αγάπη, βάζοντας μέσα ένα κομμάτι από τη ψυχή μας είναι ΟΜΟΡΦΟ! Και γιατί όχι;
στα social media