Κάντε την καριέρα σας να απογειωθεί!

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 6367 φορές
Αν δεν έχετε την τύχη να είστε από αυτους τους λίγους τυχερούς που διατηρούν την δική τους επιχείρηση σίγουρα θα σας έχει απασχολήσει άπειρες φορές το επαγγελματικό σας μέλλον.

Τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό; Πώς θα μπορέσετε να πάρετε το μέλλον σας στα χέρια σας και να κινήσετε τα νήματα της καριέρας σας ;

· Μόρφωση! Μπορεί να σας φαίνεται αυτονόητο συστατικό για επαγγελματική επιτυχία , αλλά δυστυχώς η γνώση δεν αποκτάται σε τάξεις και σχολεία μόνο. Ούτε ένα δυνατό πτυχίο μπορεί να σας εγγυηθεί σίγουρη επαγγελματική επιτυχία. Για να ανεβείτε στις ψηλές θέσεις η θεωρητική μόρφωση από μόνη της δεν είναι αρκετή. Μάθετε να φέρεστε και να αντιδράτε σαν ένα υψηλού επιπέδου στέλεχος. Διαβάστε βιβλία ειδικών στον τομέα σας και επωφεληθείτε από την σοφία και τους δικούς τους προβληματισμούς. Ενημερωθείτε. Η επικαιρότητα σας δίνει σφαιρικές – γενικές γνώσεις. Ποτέ μην εφησυχάζετε μ αυτά που μάθατε στο πανεπιστήμιο – ο κόσμος κάθε μέρα εξελίσσετε. Ακολουθήστε τις εξελίξεις!

· Δικτυωθείτε! Κανείς δεν πάει πουθενά χωρίς τις σωστές γνωριμίες και επαφές. Γίνετε πιο κοινωνικοί με το επαγγελματικό σας περιβάλλον,συμμετέχετε σε κάποιο επαγγελματικό σύλλογο , γνωρίστε επαγγελματίες που σ αυτούς θέλετε να μοιάσετε στο μέλλον! Οι μεγαλύτερες επαγγελματικές συμφωνίες , κακά τα ψέματα , κλείνονται σε κάποιο γήπεδο γκολφ ή σε κάποιο δείπνο….!

· Σχεδιάστε τον δρόμο σας! Όταν είστε καινούργιοι σε μια δουλειά , απ την πρώτη κι όλας μέρα πρέπει να σκέφτεστε σε πιο σημείο θα θέλατε να βρεθείτε μετά από ένα χρόνο και πώς θα το πετύχετε.Γνωρίστε την ίδια σας την εταιρεία και αποφασίστε που θα θέλατε να μεταπηδήσετε μελλοντικά , ποια δουλειά σας εκφράζει περισσότερο και τι χρειάζεστε για να την αποκτήσετε.

· Δουλέψτε αργά! Πάρτε το απόφαση πως θα συμβεί και αυτό…και δείξτε καλό πρόσωπο.

· Ποτέ μην χάνετε τις ευκαιρίες για να κάνετε καλή εντύπωση.Φροντήστε , οι ανώτεροι σας να γνωρίσουν όλα τα θετικά σας σημεία και να σας δίνουν την ανάλογη αναγνώρηση για το τι προσφέρετε στην εταιρεία. Ξεχωρίστε από την μάζα…

· Γίνετε δημοφιλής! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως αυτό μπορεί να σας σώσει από μια δύσκολή κατάσταση.

· Κάντε κάτι αξέχαστο.Δώστε το δικό σας στίγμα , την δικιά σας μοναδική ιδέα σε ένα έργο που σαν ανατέθηκε και απογειωθείτε στα μάτια των συναδέλφων και των ανωτέρων.

Ποτέ μην αφήνεστε στην μοίρα σας λοιπόν , και μην βολεύεστε σε μια δουλειά που δεν σας ικανοποιεί.Αναλάβετε δράση , πάρτε στα χέρια σας το μέλλον σαν και φτιάξτε την καριέρα σας όπως εσείς την ονειρεύεστε. Ήρθε η ώρα !

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4 / 5 σε 26 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

KANENAS
στις 17/4/2003
1
Δικτυακοί αντιπνευματικοί χώροι

Πού θα εντοπίσετε «πνευματικούς ανθρώπους» να μεριμνούν για ανούσια πράγματα;

Ενας χώρος, στην έκταση και το βάθος του οποίου το πνεύμα υφίσταται από μερικό ώς τελεσίδικο πνιγμό είναι αναντίρρητα ένας αντιπνευματικός χώρος. Με τον πρόχειρο αυτό ορισμό επιχειρούμε ειρωνικά την κύκλωση μιας έννοιας αυθαίρετης όσο το ίδιο το πνεύμα, κι απαραίτητης ωστόσο για να ονομαστεί ο εξοστρακισμός των ιδιαιτεροτήτων της σκέψης, της δράσης και της συζήτησης.

Ακολουθώντας την αφήγηση ενός βαθιά απαισιόδοξου συγγραφέα, όπως ο Τόμας Μπέρνχαρντ, και μιμούμενοι την εξαιρετική φωνή του, θα κατονομάσουμε -έχοντας υπόψη το μάταιο του πράγματος- ορισμένους χώρους, από εκείνους ειδικά που θα περίμενε κανείς να είναι οι κατ' εξοχήν χώροι του πνεύματος, καθότι δημόσιοι κι άρα δεκτικοί στις εντάσεις και τα απρόβλεπτα του ζωντανού διαλόγου.

*Τηλεοπτικά στούντιο. Εχει ειπωθεί εκατοντάδες φορές ότι για τα τηλεοπτικά ήθη πολιτισμός έχει βαφτιστεί το ευτελές, το ρηχό, το κενό περιεχομένου, το εμπορικό εν τέλει. Η λέξη κουλτούρα έχει γίνει συνώνυμη ενός οικτιρμού για το πνεύμα και τους φορείς του. Ο κουλτουριάρης, όπως ονομάζεται υποτιμητικά κάποιος που διαβάζει, εκδηλώνει ενδιαφέρον για τέχνες κ.λπ., υπηρετεί ένα στερεότυπο που θέλει να τον καταστήσει γραφική φιγούρα, εκτός χώρου και χρόνου. Βεβαίως μέσα από την οθόνη κανείς δεν αναλαμβάνει την υπεράσπιση του πνεύματος, καθώς όσοι επιχείρησαν να το κάνουν αντιμετώπισαν την καθολική δυσθυμία των παραγωγών. Στην τηλεόραση το πνεύμα πουλάει μόνο όταν φωνάζει (με εξαίρεση τη λαϊκή έκφραση του ποδοσφαιρικού αναλυτή με τη χαρακτηριστική οδοντοστοιχία).

*Διαδικτυακά φόρουμ. Εδώ ο δημόσιος διάλογος εξαντλείται σε αντιπαραθέσεις γυμνασιακού επιπέδου. Κρυμμένοι πίσω από το ψευδώνυμό τους, οι κυβερνοναύτες συμμετέχουν σε μια προσομοίωση συζήτησης, σε μια εικονική μορφή αρχαίας αγοράς. Παρότι στόχος γενικά εν λόγω τόπων είναι η ανταλλαγή ιδεών, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι μια ακατάσχετη επιθετική μωρολογία: αυτό είναι το αποτέλεσμα του να λες οτιδήποτε χωρίς καμία συνέπεια ή δέσμευση.

*Δημοσιογραφικά γραφεία. Στο όνομα της πληροφόρησης, της διακίνησης ειδήσεων, τα συντακτικά τμήματα, κι όχι μόνο, των περιοδικών και των εφημερίδων έχουν μετατραπεί σε αντιπνευματικές κοιτίδες περίθαλψης πληροφοριομανών.

*Εκδοτικοί οίκοι. Η εκτεταμένη εμπορευματοποίηση του πνευματικού προϊόντος εκτοπίζει κάθε ουσιαστική τοποθέτηση. Στους χώρους αυτούς συζητιούνται κυρίως οικονομικά θέματα, για τα υπόλοιπα, βαθύτερης τάξης, μιλά το προϊόν.

*Κινηματογράφοι - θέατρα - βιβλιοπωλεία. Με αφορμή την επίφαση συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα οι φίλοι της τέχνης βρίσκουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις αγωνίες τους, όπως για παράδειγμα το αν θα προλάβουν να δουν την τελευταία παράσταση του τάδε. Η ενημέρωση παίζει κι εδώ το σημαντικότερο ρόλο, ενώ η κριτική τού μ' αρέσει/δεν μ' αρέσει απαλλάσσει τους ομιλώντες από τους κινδύνους της επιδερμικής έστω, αλλά χρονοβόρας ανάλυσης.

*Διάδρομοι γενικά. Οι χώροι αυτοί αποδεικνύονται ως οι πλέον αντιπνευματικοί, καθώς επιτρέπουν στα υποκείμενα μια μετακίνηση ανάλογη προς εκείνη της private, όπως λένε, διαδικτυακής συνομιλίας. Στο διάδρομο αποσύρεται κανείς προκειμένου να συζητήσει ένα θέμα μακριά από το συρφετό, επιλέγοντας το συνομιλητή του. Αντικείμενο του εν λόγω ψίθυρου μπορεί να είναι οτιδήποτε - γι' αυτό και είναι συχνά πολύ πιθανό να συμβεί μια ανάπαντεχα σοβαρή κουβέντα.

*Αίθουσες διαλέξεων. Μονόλογοι, θορυβώδεις, άστοχες ως ανεδαφικές παρεμβάσεις, ανία συνθέτουν το σκηνικό των κατ' όνομα μόνο πνευματικών συνάξεων. Σ' αυτούς τους χώρους επισημοποιούνται ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς χαρακτηρισμούς που αφορούν τους «πνευματικούς» ανθρώπους: άτολμοι, βαρετοί και δυσκοίλιοι. Εντούτοις, για την αποφυγή παρεξηγήσεων, όσον αφορά τα παραπάνω παραδείγματα υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις. Με πολύ πιο εκλεπτυσμένο χιούμορ.

DaffyDack
στις 19/9/2003
2
Δουλέψτε αργά! Δικοπο μαχαίρι!!!

Αν δουλεύεις ώς αργά μπορεί να θεωρηθείς και μη παραγωγικός...

Rafaella
στις 8/2/2004
3

διαφωνώ τα μάλα!

Rafaella
στις 8/2/2004
4

συμφωνώ στο "δικτυωθείτε" γιά να κατακτείσετε την άνοδο, στη συνέχεια, εκεί που ψηλά που φτάσατε, εγκαταστείστε δίπλα στο γραφείο σας μία μεγάλη καφετέρια που θα την αδειάζετε κάθε οκτώ ώρες στο στομάχι σας με σταθερούς και επαναλαμβανόμενους ρυθμούς, αρχίστε να σπαρταράτε από τα νεύρα σας σε σημείο που πλέον όλοι να σας φοβούνται όταν πάτε να ανοίξετε το στόμα σας να μιλήσετε, αρχίστε να επιτίθεστε με επικρίσεις προς καθένα που μπορεί να σας ανεχθεί και σπάστε τα νεύρα σε όλους! προσοχή όμως! όχι στους ανωτέρους σας! μόνο στους υφισταμένους σας -σε ώρα έντονης κρίσης αν δεν βρίσκετε κανέναν υφιστάμενο πάρτε το σύντροφό σας ή κάποιον καλοκάγαθο φίλο ή συγγενή, θυμώστε, επιτεθείτε με φωνές και αγανάκτηση, δείχτε τους πόσο πολύ σας ενοχλούν και σας καταπιέζουν! Αμα ηρεμήσετε ρήξτε και ένα γλύψιμο στον ανώτερό σας... αν ενήκετε στην σπάνια περίπτωση να είστε λίγο gay και να έχετε κάποια συναισθηματική συμπάθεια επισκεφτείτε την, κυττάχτε την στα μάτια και... δοθείτε της!!

υγ. ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις πορνογράφος...

rc-31
στις 28/4/2005
5
Γίνετε δημοφιλής

Παν μετρον Αριστον λεγανε οι Αρχαιοι,
Ο εργασιακος χωρος ειναι οπως και οι κοινωνια ,
Πρεπει να σε αγαπησουν και μετα να σε αποδεχτουν.
Τοτε μπορεις να ανεβεις ψηλα αν φυσικα μπορεις να το κανεις.

στις 7/8/2005
6

emmeleia
στις 20/1/2007
7
Γίνετε δημοφιλής

Όταν απογειώνεσαι στη δουλειά σου και σκίζεις, όσο ευγενής και κοινωνικός και αν είσαι, οι συνάδλφοι λόγω ζήλειας θα σε πολεμήσουν και θα σε υπονομεύσουν σκληρά!!!

Sweet-storm
στις 13/2/2007
8

Τη σημερον ημερα αν εισαι απο τους λιγους τυχερους που εχουν δικη τους επιχειρηση φιλε μου την εχεις βαψει. Εδω παυουμε να μιλαμε για εργασια και αναφερομαστε μονο στην λεξη σκλαβια!

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή