To Sxeseis.gr στο πλευρό της GreenPeace.

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 546 φορές
Η σχέση μας με τον πλανήτη μας , η σχέση μας με τα ζώα , τα φυτά , με το περιβάλλον που ζούμε , είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας! Το Sxeseis.gr στέκεται στο πλευρό της GreenPeace υποστηρίζοντας το όνειρο της για ένα καλύτερο πλανήτη – ένα πλανήτη που σε αυτόν θα χωράμε και θα συνυπάρχουμε όλοι , χωρίς την απειλή της εξαφάνισης , χωρίς τον φόβο της καταστροφής , χωρίς την μόλυνση του αέρα και του νερού. Ελάτε να αγκαλιάσουμε τον πλανήτη μας και να προσπαθήσουμε να γιατρέψουμε τις πληγές που εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουμε προκαλέσει στο οικοσύστημα. Ελάτε να σταθούμε όλοι μαζί στο πλευρό της GreenPeace!
Έχετε φανταστεί πώς θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχε η Greenpeace;

Σε έναν τέτοιο υποθετικό κόσμο, οι φάλαινες θα αποτελούσαν πλέον μόνο μουσειακά εκθέματα, αλλά οι θάλασσες θα ήταν “πλούσιες” σε χημικά, τοξικά και πυρηνικά απόβλητα. Τα ψάρια θα ήταν μεν είδος πολυτελείας εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης αφρόδιχτων και άλλων μη επιλεκτικών μέσων αλιείας, αλλά θα υπήρχε αφθονία σε μεταλλαγμένα, ικανή να μας μετατρέψει σε πειραματόζωα για την υπόλοιπή μας ζωή. Τέλος, θα μπορούσαμε να παρακολουθούμε πυρηνικές δοκιμές σε κάποια ειδυλλιακή τοποθεσία του πλανήτη από την τηλεόρασή μας, ή εναλλακτικά, να επισκεφθούμε την Ανταρκτική όπου, αντί για πάγους, θα βλέπαμε πετρελαιοπηγές!

Στην Greenpeace πιστεύουμε πως ένας καλύτερο πλανήτης για εμάς και τα παιδιά μας δεν είναι ρομαντικό όνειρο, αλλά θέμα απόφασης και δράσης.
Η ιστορία της Greenpeace

Η Greenpeace είναι ίσως η δυναμικότερη διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση στον πλανήτη και γεννήθηκε το 1971 όταν τρεις Καναδοί, οι Jim Bohlen, Irvin Stowe και Paul Cote, επιχείρησαν να σταματήσουν τις προγραμματισμένες πυρηνικές δοκιμές των Η.Π.Α. στην περιοχή Αμτσίκα της Αλάσκα.

Οι ακτιβιστές δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις δοκιμές και συνελήφθησαν, αλλά το τολμηρό εγχείρημά τους έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη, αναγκάζοντας τις αμερικανικές αρχές να τους απελευθερώσουν και να μη χρησιμοποιήσουν ποτέ ξανά την περιοχή σαν πεδίο πυρηνικών δοκιμών.

Σήμερα, η Greenpeace έχει παρουσία σε σαράντα δύο χώρες και πάνω από τρία εκατομμύρια υποστηρικτές. Έχοντας ως αρχές τη μη-βία, την άμεση δράση και την ανεξαρτησία από κόμματα, κυβερνήσεις και οικονομικά συμφέροντα, αγωνιζόμαστε για νερό και τροφή χωρίς τοξικές ουσίες και μεταλλαγμένα, για κλίμα που ευνοεί την ανάπτυξη ζωής αντί να την καταστρέφει, για θάλασσες και δάση πλούσια σε ζωή. Αγωνιζόμαστε για έναν ειρηνικό κόσμο, όπου ο πυρηνικός εφιάλτης θα ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
Greenpeace είσαστε εσείς!

Για να είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι, έχουμε κάνει μια συνειδητή επιλογή: δε δεχόμαστε χρήματα από διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα ή εταιρίες. Μοναδική πηγή εσόδων μας είναι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που αγωνιούν και αγωνίζονται για το περιβάλλον, υποστηρίζοντας το έργο μας. Χωρίς αυτούς, δεν μπορεί να υπάρξει Greenpeace. Μαζί, ενώνουμε τη φωνή μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις γενιές που ακολουθούν. Πιστεύοντας στην αισιοδοξία της δράσης, διεκδικούμε δυναμικά αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει: έναν καλύτερο πλανήτη για σπίτι μας.

H Greenpeace υπάρχει γιατί η Γη έχει ανάγκη από μια δυνατή φωνή. Γιατί όλοι μας έχουμε το δικαίωμα σε ένα βιώσιμο μέλλον και την υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο χωρίς μεταλλαγμένα και τοξικά, όπου ο πυρηνικός εφιάλτης θα αποτελεί παρελθόν, ενώ οι θάλασσες και τα δάση θα είναι πλούσια σε ζωή.
Η Greenpeace δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ηθική και οικονομική υποστήριξή σας. Πιστοί στη συνειδητή επιλογή μας να δεχόμαστε χρηματοδότηση μόνο φυσικά πρόσωπα, στηριζόμαστε αποκλειστικά σε όλους εσάς που μοιράζεστε μαζί μας τις ίδιες ανησυχίες, αλλά και την ίδια αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ενισχύοντας την Greenpeace ενώνετε τη φωνή σας με εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να να αγωνιζόμαστε πιο αποτελεσματικά. Με τη δική σας βοήθεια, συνεχίζουμε να προωθούμε τις εκστρατείες μας για να αντιμετωπίσουμε τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

Υποστηρικτής/ρια στην Greenpeace μπορείτε να γίνετε δίνοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Έτσι, θα λαμβάνετε ενημέρωση για το έργο μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης και πληροφορίες για το πως μπορείτε να μας βοηθήσετε πέραν της οικονομικής σας ενίσχυσης, με τη δική σας προσωπική συμμετοχή. Το σημαντικότερο όμως, ίσως να είναι η ικανοποίηση που θα νιώθετε κάθε φορά που θα ακούτε για τη δράση της μας, γνωρίζοντας ότι έχει καταστεί δυνατή χάρη και στη δική σας βοήθεια.

Τέλος, αν επιθυμείτε να συμβάλλετε στο έργο μας εθελοντικά, μέσω κάποιων ειδικών γνώσεων ή δεξιοτήτων σας, ή απλά προσφέροντας το χρόνο και το μεράκι σας, δεν έχετε παρά να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace
τηλεφωνικά στο 210-38.40.774 & 5
μέσω φαξ στο 210.38.04.008
ηλεκτρονικά στο gpgreece@diala.greenpeace.org

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 5 / 5 σε 7 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή