Δε θέλω να μου συμβεί...

Από: Μυρτώ | Διαβάστηκε 2622 φορές
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υποσυνείδητο μας δεν δίνει σημασία στις αρνητικές εκφράσεις που είτε χρησιμοποιούμε είτε ακούμε. Για παράδειγμα , ο τίτλος αυτού του άρθρου εμπεριέχει την άρνηση με την λέξη «δεν». Το υποσυνείδητο μας θα καταγράψει το μήνυμα : Θέλω να μου συμβεί! Μπορείτε να φανταστείτε τις προεκτάσεις αυτού του θέματος; Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος λοιπόν για να μην σκεφτόμαστε αρνητικά. Ελάτε να δούμε πως μπορεί η αρνητική σκέψη να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο υποσυνείδητο μας!

Την λέξη «υποσυνείδητο» την χρησιμοποιούμε πολύ συχνά αλλά γνωρίζουμε τι είναι το υποσυνείδητο και πώς μας επηρεάζει; Το υποσυνείδητο είναι το μέρος του εγκεφάλου μας στο οποίο βρίσκονται αποθηκευμένες όλες οι εμπειρίες της ζωής μας.Οι εμπειρίες μας γίνονται αντιληπτές μέσω των αισθήσεων μας ενώ αποθηκεύονται σαν σημείο αναφοράς στο υποσυνείδητο μας. Συνήθως , δεν επιλέγουμε τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο μας και βέβαια συνειδητά δεν γνωρίζουμε ποιες πληροφορίες βρίσκονται αποθηκευμένες εκεί. Το υποσυνείδητο μας αποθηκεύει τα πάντα αλλά δεν προσδιορίζει ποια από αυτά που βιώσαμε είναι «σωστά» ή «λάθος». Αυτό γίνεται από τον συνειδητό νου. Έτσι, τα διάφορα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από το περιβάλλον φιλτράρονται από το υποσυνείδητο μας και παράγουν τα συναισθήματα μας , τις αντιδράσεις μας , τις σκέψεις μας κλπ. Συμπέρασμα : οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο μας είναι πάρα πολύ σημαντικές αφού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη διαμόρφωση των συναισθημάτων και γενικότερα του εσωτερικού μας κόσμου.

Φανταστείτε λοιπόν να βρίσκεστε σε μια δύσκολη κατάσταση και να σκέφτεστε:
- Εύχομαι να μην αποτύχω και να μην δυστυχήσω! Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα το υποσυνείδητο σας , αφού δεν λαμβάνει την άρνηση που βρίσκεται στην λέξη «μην» καταγράφει:
- Εύχομαι να αποτύχω και να δυστυχήσω!

Σκεφτείτε ότι σε ένα εσωτερικό διάλογο σας περνάει από το μυαλό σας η ακόλουθη σκέψη:
- Δεν θέλω να είμαι μόνος στη ζωή.
Το υποσυνείδητο έχει καταγράψει :
- Θέλω να είμαι μόνος στη ζωή!

Σκεφτείτε επίσης ότι επαναλαμβάνετε συνεχώς στον εαυτό σας τη φράση:
-Δεν θέλω να είμαι αποτυχημένος!
Το υποσυνείδητο σας καταγράφει συστηματικά τη φράση :
- Θέλω να είμαι αποτυχημένος!

Ποιες λοιπόν είναι οι επιπτώσεις από αυτές τις καταγραφές στο υποσυνείδητο μας; Εάν μιλάμε συστηματικά με άρνηση και εάν σκεφτόμαστε αρνητικά , το αποτέλεσμα είναι το υποσυνείδητο μας να «γεμίζει» με ακριβώς τα αντίθετα μηνύματα από αυτά που πραγματικά μας εκφράζουν. Χρησιμοποιώντας τα αρνητικά μηνύματα σαν φίλτρο των σκέψεων μας τότε υιοθετούμε μια στάση ζωής που μας ωθεί στο να αισθανόμαστε ηττοπάθεια , έλλειψη αυτοπεποίθησης , να προκαλούμε την μοναξιά μας, να νιώθουμε ανασφάλεια και γενικώς να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας με ένα τρόπο που δεν μας φέρνει τα θεμιτά αποτελέσματα.

Εσείς πως σκέφτεστε και πως εκφράζετε αυτά που σκέφτεστε; Το έχετε σκεφτεί; Αφιερώστε ένα λεπτό για να συνειδητοποιήσετε με ποια δεδομένα τροφοδοτείτε το υποσυνείδητο σας! Εάν σκέφτεστε με τον τρόπο που αναφέρεται στα πιο πάνω παραδείγματα, τότε κάντε κάτι γι αυτό! Υπάρχει τρόπος να διοχετεύετε συνειδητά θετικές πληροφορίες προς αποθήκευση και μελλοντική χρήση στο υποσυνείδητο σας! Πως;

Να σκέφτεστε συστηματικά εκφράσεις του τύπου :

- Είμαι ευτυχισμένος και πετυχημένος!
- Είμαι ήρεμος.
- Είμαι τυχερός που είμαι υγιής.

Δώστε μεγάλη σημασία στον τρόπο με τον οποίο μιλάτε στον εαυτό σας! Δώστε επίσης μεγάλη σημασία στις λέξεις με τις οποίες εκφράζεστε! Οι λέξεις που εκφράζουν άρνηση θα πρέπει όσο το δυνατό να περιοριστούν και να αντικατασταθούν με λέξεις θετικής επιβεβαίωσης.

Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε την ζωή σας με αυτή την απλή μέθοδο. Χρησιμοποιώντας την θετική επιβεβαίωση θα δείτε ότι η διάθεση σας θα ανέβει , η αυτοπεποίθηση σας θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα , θα στεναχωριέστε λιγότερο , θα χαμογελάτε περισσότερο και θα ανακαλύψετε ότι κάποια γεγονότα που σας έκαναν να αντιδράτε άσχημα ή σας προκαλούσαν κάποια αναστάτωση ,ως δια μαγείας ,δεν θα σας απασχολούν πια! Αναλάβετε συνειδητά την ευθύνη του υποσυνείδητου σας αντικαθιστώντας τις έννοιες που προκύπτουν μέσα από τις λέξεις σας , με έννοιες που πραγματικά σας εκφράζουν. Μιλήστε για το πως επιθυμείτε να είναι το αύριο , για το πώς επιθυμείτε να είναι το υπόλοιπο της ζωής σας και κάντε το υποσυνείδητο σας σύμμαχο στην επιθυμία σας και δείτε την ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.4 / 5 σε 9 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 5/9/2005
1
Εχεις δίκιο!

Μακάρι όλοι να καταφερουμε να διαγραψουμε απο το λεξιλόγιο μας το μη, το δεν, το όχι.Ισως τότε καταλαβουμε κα την δύναμη της ψυχής μας.Να είσια καλα.

Emmie
στις 13/9/2005
2
Δεν μπορώ!

Και όταν λέμε "δεν μπορώ" το υποσυνείδητο καταγράφει "μπορώ"?

Αστειευομαι, φυσικά Μυρτώ μου... εξαιρετικό το άρθρο!

melina21
στις 30/10/2005
3
μελινα21

το υποσυνείδητο μπορεί να καταγράψει οποιαδήποτε κατάσταση ή σκέψη και να την 'μεταφράσει' οπως εκείνο 'γνωρίζει΄'. Το κειμενό σου ειναι περιεκτικό και ουσιαστικό. Συγχαρητήρια

christinaki0e0
στις 5/10/2009
4
πολι ωραιο θεμα!!!βραβο

mou thimise ena vivlio pou diavasa "the secret-to mystiko" to opoio exei to idio thema, na se kala pou m thimises afto to mystiko!!!!!

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή