Μια γυναίκα θα σας απατήσει!

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 13960 φορές
Όλοι οι άντρες έχουν αναρωτηθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους , τι είναι αυτό που θα ωθούσε μια γυναίκα στο σημείο είτε να τους απατήσει είτε να δημιουργήσει μια μόνιμη παράλληλη σχέση. Μέχρι πριν μερικά χρόνια η «απάτη» ήταν αντρικό προνόμιο και επικρατούσε η άποψη ότι ο «άντρας είναι πολυγαμικός» ενώ πάλι η γυναίκα είναι απόλυτα συναισθηματική και εγκεφαλική και δύσκολα θα απατούσε το σύντροφο της , εκτός και αν ερωτευόταν! Και εκεί που οι γυναίκες ήταν οι απατημένες σύζυγοι ή οι εγκαταλειμμένες ερωμένες , ξαφνικά η απάτη έπαψε να είναι αντρικό σπορ!

Η απάτη είναι συνήθως αποτέλεσμα συσσωρευμένης δυσαρέσκειας από τον σύντροφο που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Για να αναζητήσουμε (άντρες και γυναίκες) μια παράλληλη σχέση θα πρέπει να μην είμαστε ευχαριστημένοι από την σεξουαλική μας ζωή , ή να έχουμε πρόβλημα επιβεβαίωσης από τον / την σύντροφο μας , ή δεν υπάρχει πλέον ψυχική και πνευματική επικοινωνία ή απλά η συμπεριφορά του/ της συντρόφου απέναντι μας δεν ήταν καλή ανά τα χρόνια και απλά αναζητούμε την εκδίκηση μέσω της απάτης. Βέβαια , υπάρχουν και τα άτομα τα οποία απλά δεν μπορούν να παραμείνουν σε μακροχρόνιες σχέσεις για μεγάλο διάστημα και αναζητούν την ποικιλία στην ερωτική τους ζωή. Βέβαια , σε καμία περίπτωση η απάτη δεν έχει δικαιολογία. Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους εάν αισθάνονται ότι η σχέση τους δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίζουν και προχωρούν μπροστά αποφεύγοντας έτσι να πληγώσουν τον εαυτό τους και τον σύντροφο τους με αυτό τον τρόπο.

Όποια και να είναι η αιτία της απάτης , το αποτέλεσμα της είναι σχεδόν πάντα το ίδιο: προβλήματα , αποξένωση και χωρισμός. Η απάτη είναι ίσως η χειρότερη πληγή που μπορεί να προκαλέσει ο ένας σύντροφος στον άλλο , είτε η γυναίκα είναι αυτή που θα απατήσει , είναι ο άντρας. Η απάτη είναι η προδοσία ολόκληρης της σχέσης μιας και αυτό που κάνει μια αισθηματική σχέση ξεχωριστή είναι η σεξουαλική πράξη, η οποία γίνεται κατά αποκλειστικότητα με τον σύντροφο μας και τον ξεχωρίζει από όλους τους άλλους ανθρώπους γύρω μας. Μια ερωτική συνεύρεση με κάποιο άλλο άτομο σπάει αυτό τον ξεχωριστό , μοναδικό αν θέλετε, δεσμό που μας δένει με τον σύντροφο μας. Πληγώνεται ο εγωισμός μας , αισθανόμαστε ανασφάλεια και πικρία και τις περισσότερες φορές με την απάτη σηματοδοτείται το τέλος της σχέσης μας με το συγκεκριμένο άτομο – το τυπικό τέλος μιας και το ουσιαστικό τέλος το έχουμε δώσει πολύ ενωρίτερα. Ποιοι είναι οι λόγοι που θα οδηγήσουν μιας γυναίκα να αναζητήσει μια ερωτική ή μια παράλληλη σχέση με ένα άλλο άντρα;

Σε όλα τα πράγματα , έτσι και στην απάτη , δύσκολη δυστυχώς είναι μόνο η πρώτη φορά! Εάν μια γυναίκα συστηματικά στο παρελθόν έχει απατήσει όλους τους συντρόφους της , τότε πολύ πιθανό να το κάνει ξανά. Αυτό ισχύει αντίστοιχα και για ένα άντρα. Η απάτη προϋποθέτει μια ψυχολογική μάχη , μια εσωτερική σύγκρουση! Από την μια υπάρχουν ηθικοί ενδοιασμοί και φοβίες και από την άλλη υπάρχει η έντονη επιθυμία για το άλλο άτομο. Όταν η επιθυμία έχει νικήσει τους ηθικούς ενδοιασμούς για μια φορά , τότε μπορεί να το πετύχει ξανά! Άρα , μια γυναίκα που έχει ξεπεράσει τους ηθικούς ενδοιασμούς της για να απατήσει τον σύντροφο της πολλές φορές στο παρελθόν ή που έχει απατήσει σχεδόν όλους τους συντρόφους της , έχει μεγάλες πιθανότητες να το κάνει και στο μέλλον , χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο.

Οι γυναίκες από την φύση τους έχουν ανάγκη προσοχής και ενδιαφέροντος από τον σύντροφο τους. Χρειάζονται κομπλιμέντα για να τονώνουν την αυτοπεποίθηση τους, χρειάζονται να γνωρίζουν ότι είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες στην ζωή του και χρειάζονται επιβεβαίωση των συναισθημάτων του για αυτές. Ένας άντρας ο οποίος δεν λεει ποτέ μια καλή κουβέντα για την σύντροφο του , που συνεχώς επικρίνει την εμφάνιση της , που δεν ενδιαφέρεται ή που δεν της φέρεται ποτέ τρυφερά είναι σαν να την ωθεί στην απάτη. Εάν ο άντρας δεν δώσει την αρμόζουσα σημασία σε μια γυναίκα , τελικά κάπου στην πορεία , θα τη χάση. Το πότε θα εξαρτηθεί από τα δικά της όρια ανοχής!

Η ρουτίνα στον ερωτικό τομέα είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που θα ωθήσει μια γυναίκα στην απάτη. Το συζήτησε , το ξανασυζήτησε , σας εκμυστηρεύτηκε τι της αρέσει , σας ζήτησε να κάνετε κάτι διαφορετικό αλλά εσείς εξακολουθείτε να επιμένετε στα ίδια ξανά και ξανά! Όπως και ένας άντρας θα αναζητούσε μια συναρπαστική ερωτική ζωή για να είναι ευτυχισμένος , έτσι και μια γυναίκα αναζητά την και αυτή την ευχαρίστηση στο σεξ. Εάν δεν είναι ευχαριστημένη, θα το καταλάβετε. Εάν δεν κάνετε τίποτα για την ευχαριστήσετε , θα την χάσετε!

Οι γυναίκες από την φύση τους είναι λίγο εκδικητικές! Την απατήσατε και το έμαθε; Και να μην το μάθαινε θα το καταλάβαινε από την συμπεριφορά σας! Ο πιο σίγουρος τρόπος να αντιδράσει είναι να σας πονέσει όπως την πονέσατε και να σας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Με αυτό τον τρόπο θα ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της και θα αισθάνεται ότι σας ανταποδώσει τη...χάρη. Επίσης είναι ο δικός της τρόπος για να σας πει «Αντίο» και να απαλλαγεί μια και καλή από εσάς. Φροντίστε να την καθησυχάζετε εάν ζηλεύει και μην της δίνεται δικαιώματα με την συμπεριφορά και τις κινήσεις σας. Μερικές φορές μια σχέση μπορεί να καταστραφεί από μια απλή παρεξήγηση...

Ένας άλλος λόγος που θα ωθούσε μια γυναίκα σε μια παράλληλη σχέση είναι η αβεβαιότητα της για το μέλλον της σχέσης σας. Σε περίπτωση που βρίσκεται σε ηλικία γάμου και που περιμένει από εσάς μια μόνιμη δέσμευση , αλλά δεν παίρνει ποτέ επιβεβαίωση γι αυτή , πιθανό να αρχίσει να ψάχνει κάποιον άλλο για να φτιάξει τη ζωή της μαζί του. Η ανασφάλεια που πολλές γυναίκες έχουν στο καυτό ερώτημα του «Εγώ πότε θα παντρευτώ;» , πιθανό να της εξαλείψουν κάθε ενδοιασμό για μια παράλληλη σχέση. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουν τις πιθανότητες τους για ένα γάμο! Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση είναι να είστε ευθύς μαζί της για τα μελλοντικά σας σχέδια. Εάν δεν σκοπεύετε να την κρατήσετε μην την παραμυθιάζετε με ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις. Κάποια στιγμή θα φύγει και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο!

Όταν ο πειρασμός χτυπάει την πόρτα , πόσοι άντρες μπορούν να μην ανοίξουν; To ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες ! Αυτές δεν έχουν ψυχή; Εάν η σχέση σας περνάει μια σοβαρή κρίση ή μια περίοδο μεγάλης στασιμότητας και συναισθηματικής κούρασης και ξαφνικά ο πειρασμός με την μορφή ενός άντρα με χιούμορ και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα ή απλά με την μορφή ενός αγγέλου (!) εμφανιστεί , τι θα κάνει αυτή η γυναίκα; Ειδικά όταν αυτός ο πειρασμός την πολιορκεί συστηματικά και την κάνει να αισθάνεται μοναδική , είναι πιθανό στην εσωτερική σύγκρουση να νικήσει...ο πειρασμός! Μην αφήνεται την σχέση σας να πέφτει σε τέλμα γιατί πάντα καραδοκεί ένας πειρασμός έτοιμος να κτυπήσει την κατάλληλη στιγμή – όταν εντοπίσει αδυναμίες!

Εάν έχετε αλλάξει δραστικά τη συμπεριφορά σας απέναντι της προς το χειρότερο , χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο , τότε πολύ πιθανό να αρχίσει να απογοητεύεται από εσάς! Οι γυναίκες έχουν την επιθυμία να θαυμάζουν τον σύντροφο τους και να νιώθουν περήφανες γι αυτόν. Εάν αυτός δεν κάνει τίποτα για να τους τονώσει τον θαυμασμό ή απλά δεν προσπαθεί να τις εντυπωσιάσει τότε , ίσως να κοιτάξουν για κάποιες άλλες πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια! Συμπέρασμα : όπως και οι άντρες έχουν την απαίτηση από τις συντρόφους τους να φροντίζουν τον εαυτό τους και να είναι όμορφες το ίδιο και οι γυναίκες έχουν την ανάγκη ενός συντρόφου που τους κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η εγκατάλειψη και το βόλεμα δεν βοήθησε ποτέ καμία σχέση!

Και για να μην κατηγορούμε μόνο τους άντρες , ότι είναι γουρούνια , ότι τρέχουν πίσω από το πρώτο φουστάνι που θα δουν κλπ , θα πρέπει να πούμε πως υπάρχουν και γυναίκες που απλά δεν μπορούν να είναι πιστές ! Είναι θέμα χαρακτήρα και θέμα ιδιοσυγκρασίας και δεν αλλάζει. Μόλις καταλάβετε ότι μια γυναίκα που έχετε δίπλα σας λειτουργεί με οπορτουνιστικό τρόπο και είναι δίπλα σας , σε αναμονή για κάτι καλύτερο , μην της κάνετε τη χάρη να σας πληγώσει : αποχωρίστε αξιοπρεπώς!

Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση : η απάτη είναι μέρος των σύγχρονων σχέσεων. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για περιορίσουμε τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης απάτης από τη σύντροφο μας είναι να κρατάμε τη σχέση μας δυνατή και να μην αφήνουμε περιθώρια και αδύνατα σημεία σε τρίτους για να εισχωρήσουν!

Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.3 / 5 σε 43 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 15/9/2005
1
"Εγώ πότε θα φτιάξω τη ζωή μου;" και για τους άντρες

Πολύ καλή διαπίστωση. Οπως όμως και στις γυναίκες η αβεβαιότητα για το μέλλον μιας σχέσης από τον σύντροφό της που δεν παίρνει επιβεβαίωση για μόνιμη δέσμεσυη, θα έλεγα ότι ισχύει το ίδιο και με τους άντρες που έχουν μια μακροχρόνια σχέση με μια κοπέλα και περιμένουν από αυτή μια επιβεβαίωση για μόνιμη δέσμευση και δεν την παίρνουν τότε του δίνουν το δικαίωμα να ψάξει για άλλη που θα φτιάξει τη ζωή του μαζί της.

SAKIS45
στις 26/9/2005
2
ψυβερνοιδ

Γενικα με καλυπτει το αρθρο,το βρισκω απολυτα λογικο.Ομως δεν θα πρεπει να παραβλεπουμε ως ενα σημαντικο λογο απατης την αναγκη ενος ατομου(ειδικα αντρα)να νιωσει την "μυρωδια"του καινουργιου του διαφορετικου αν θες.Αυτο μαλιστα ισως σε μερικες περιπτωσεις λειτουργησει και κατι σαν ξυπνητηρι της ηδη υπαρχουσας σχεσης.

VITALFA
στις 25/1/2006
3
Τι!!!Και αν...

Οι περισσότεροι άνδρες λένε λατρεύω τη γυναίκα μου αλλά και αν προκύψει ό,τι δήποτε στην πορεία δεν θα ήταν και τόσο κακό..... Τις περισσότερες φορές πάντως όταν υπάρχει πραγματικός σεβασμός, εκτίμηση και αγάπη και αναγνωρίζεις στη γυναίκα σου τα παραπάνω στοιχεία, έ τότε και αν με απατήσει δεν θα είχα απολύτως κανένα πρόβλημα..

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή