Σχέση με ημερομηνία λήξης; Πως να την καταλάβετε!

Από: Sxeseis | Διαβάστηκε 27375 φορές
To τελευταίο καιρό αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας; Δεν μπορείτε να το τεκμηριώσετε με λόγια, αλλά η διαίσθηση σας προειδοποιεί για το επερχόμενο τέλος. Διαβάστε κάποια σημάδια στην συμπεριφορά και την γλώσσα του σώματος του / της συντρόφου σας και καταλάβετε εάν ετοιμάζεται!

Παρατηρήστε τον / την σύντροφο σας όταν είστε μαζί σε παρέα. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες για την γλώσσα του σώματος , τείνουμε να στρέφουμε το σώμα μας προς το άτομο που μας ενδιαφέρει. Τα πόδια μας συνήθως δείχνουν προς το άτομο το οποίο μας τραβάει την προσοχή. Εάν λοιπόν το σώμα και τα πόδια του/ της συντρόφου σας δεν «κοιτάζουν» προς τη δική σας πλευρά τότε μάλλον η προσοχή του βαδίζει προς άλλη κατεύθυνση!

Παρατηρήστε την τηλεφωνική σας επαφή! Μήπως στην αρχή της σχέσης σας μιλούσατε ατελείωτα στο τηλέφωνο και πολλές φορές την ημέρα; Μήπως ο / η σύντροφος σας δεν έχανε ευκαιρία να σας ακούσει ενώ τώρα προσπαθεί να σας ξεφορτωθεί το συντομότερο αντιμετωπίζοντας σας σαν πλανόδιο πωλητή; Μήπως μιλάτε μόνο εσείς και αυτός / αυτή απαντάει μονολεκτικά χωρίς να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να συνεχίσει τη συζήτηση; Είναι επίσης παρατηρημένο ότι εάν στο μυαλό μας σκεφτόμαστε να διακόψουμε τη σχέση μας με τον / την σύντροφο μας , η απομάκρυνση αρχίζει πρώτα από την μεταξύ μας τηλεφωνική επικοινωνία. Εάν τα πιο πάνω συμπτώματα υπάρχουν χωρίς να συντρέχει και κάποιος άλλος σοβαρός λόγος , τότε μάλλον ο / η σύντροφος σας έχουν αρχίσει να σκέφτονται τον χωρισμό σας σαν ενδεχόμενο.

Μήπως στην ερώτηση «Πως θα χαρακτηρίζετε την σεξουαλική σας ζωή ; » η απάντηση σας θα ήταν : «Ποια σεξουαλική ζωή;»
Εάν οι σεξουαλικές επαφές με τον / την σύντροφο σας έχουν αραιώσει σημαντικά και εάν δεν βλέπετε καμία πρόθεση από τον /την σύντροφο σας για οικειότητα και για επαφή μάλλον τα πράγματα στην σχέση σας δεν είναι καθόλου ρόδινα. Η αποχή από την σεξουαλική επαφή δείχνει την επιθυμία του / της συντρόφου σας να αποκοπεί συναισθηματικά (και σωματικά) από τη σχέση σας.

Σύμφωνα με ειδικούς γραφολόγους η επιθυμία μας για χωρισμό φαίνεται ακόμα και στα γραπτά μας κείμενα - στον γραφικό μας χαρακτήρα. Εάν στην λέξη «αγαπώ» τα τελευταία γράμματα έχουν κλίση προς τα κάτω ή αν ο / η σύντροφος σας γράφει το όνομα σας με πολύ μικρά γράμματα , τότε μάλλον στο μυαλό του / της έχει μπει για τα καλά η επιθυμία του χωρισμού.

Μήπως τσακώνεστε για εντελώς ασήμαντους λόγους; Μήπως τα δύο λεπτά που αργήσατε στο ραντεβού ή το χρώμα στο καινούργιο πατάκι του μπάνιου είναι αφορμές για Ομηρικούς καυγάδες; Τότε μάλλον προσπαθείτε να δημιουργήσετε και να κρατήσετε αποστάσεις! Ο καυγάς αποξενώνει συναισθηματικά ένα ζευγάρι γι αυτό η συνεχής ανάγκη για καυγάδες , και δει χωρίς σημαντικές αιτίες , δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία για την αποκοπή των οποιοδήποτε συναισθηματικών δεσμών.

Μήπως τώρα τελευταία ακούτε συχνά εκφράσεις του τύπου «Θέλω να μείνω μόνος μου / μόνη μου» ή «Χρειάζομαι τον χώρο μου!» ή «Η σχέση μας είναι πολύ αποκλειστική , μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να βγαίνουμε και με άλλους; » Σύμφωνα με τους ψυχολόγους , οι εκφράσεις αυτές χρησιμοποιούνται από άτομα τα οποία δεν θέλουν να πληγώσουν τον / την σύντροφο τους με τον χωρισμό γι αυτό και χρησιμοποιούν αυτές τις εκφράσεις σαν τακτικές έμμεσης «εξόδου» από την σχέση. Είναι ένας τρόπος για να εκφράσουν την επιθυμία τους για τον χωρισμό πιο «απαλά» αποφεύγοντας έτσι ψυχοφθόρες σκηνές και δράματα.

Μήπως ο / η σύντροφος σας δεν ενδιαφέρεται για το αν σας αφήνει να τον / την περιμένετε ώρες ατελείωτες χωρίς να σας δώσει κάποιο σημείο ζωής; To συστηματικό «στήσιμο» στα ραντεβού σας είναι και αυτό μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας με την οποία ο / η σύντροφος σας εκφράζει έμμεσα ότι δεν σας σέβεται και ότι δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την γνώμη που θα σχηματίσετε γι αυτόν / αυτήν. Εάν δεν υπάρχει σεβασμός , η σχέση σας μάλλον βρίσκεται στα τελικά της στάδια!

Μήπως δεν σας κοιτάει στα μάτια όταν σας μιλάει; Η γλώσσα του σώματος σας λεει ότι ο / η σύντροφος σας λεει ψέματα ή αισθάνεται άβολα απέναντι σας. Ειδικά , εάν ρίχνει το βλέμματα του/ της συνεχώς στην δεξιά πλευρά , τότε χρησιμοποιεί την ευρηματική – δημιουργική πλευρά του εγκεφάλου του / της για να σας πει κάποιο ψέμα. Τα ψέματα είναι επίσης ένδειξη ότι η σχέση σας αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο του χωρισμού.

Εάν ο / η σύντροφος σας έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό εντελώς το στυλ του/της και από εκεί που ντυνόταν απλά ξαφνικά άρχισε να δίνει υπερβολική σημασία στην εμφάνιση του / της χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος , τότε μάλλον σκέφτεται ότι ήρθε ο καιρός που θα χωρίσετε! Η υπερβολική σημασία στην εμφάνιση χωρίς κάποιο εμφανή λόγο δείχνει ότι ο / η σύντροφος σας μάλλον προσπαθούν να ελκύσουν το ενδιαφέρον άλλων προσώπων. Η ανάγκη ενδιαφέροντος από τρίτους , μάλλον εκφράζει την έλλειψη ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη σχέση σας.

Όλοι μας όταν είμαστε ερωτευμένοι ή εάν μας συνδέει μια βαθιά σχέση με τον / την σύντροφο μας , αντικατοπτρίζουμε τις κινήσεις του / της στις δικές μας : χρησιμοποιούμε τον ίδιο τόνο στην φωνή μας , κάνουμε τις ίδιες χειρονομίες και γενικότερα αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό τον λόγο , εάν το παρατηρήσετε , ζευγάρια που είναι αρκετό καιρό μαζί και έχουν μια ισορροπημένη σχέση αγάπης , μοιάζουν ως προς την συμπεριφορά , τις αντιδράσεις τους , τον τρόπο που εκφράζονται και στις χειρονομίες που χρησιμοποιούν. Εάν ο / η σύντροφος σας αισθάνεστε ότι σε καμία περίπτωση δεν «συντονίζεται» μαζί σας , τότε η σχέση σας δεν πάει καλά και φτάνει προς το τέλος της.

Όλα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι ενδείξεις λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας που σκιαγραφούν μια σχέση η οποία περνάει κάποια σοβαρή κρίση και οδεύει στον χωρισμό. Ένα μεμονωμένο χαρακτηριστικό από τα προαναφερόμενα δεν είναι αρκετό για να βγάλετε συμπεράσματα. Επίσης , η συχνότητα με την οποία επαναλαμβάνονται τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά παίζει σημαντικό ρόλο στο να σχηματίσετε μια σωστή εικόνα : η μια φορά δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο συμπεριφοράς , η επανάληψη όμως κάποιας από τις προαναφερόμενες κινήσεις , αποτελεί μια τάση συμπεριφοράς.

Εάν αισθάνεστε ότι ο / η σύντροφος σας θέλουν να διακόψετε τη σχέση σας , το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον / την αντιμετωπίσετε με συζήτηση και να αποδεχτείτε με αξιοπρέπεια την επιθυμία του / της για την διατήρηση ή όχι της σχέσης σας, όποια αυτή και αν είναι.


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.5 / 5 σε 111 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στις 7/10/2005
1
Χωρισμός=?

Δεν μπορείς να αποδεχτείς τον χωρισμό με αξιοπρέπεια, γιατί όταν εσύ δίνεις όλη σου την αγάπη και την προσοχή, όλο σου το είναι σε αυτόν και μετά σου πει "ξέρεις μωρό μου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο", τι ψυχραιμία και τι αξιοπρέπεια να δείξεις εκείνη την στιγμή που νιώθεις ότι χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου?

στις 17/10/2005
2

Συμφωνω απολυτα.Το θεμα ειναι να εχουν κ οι 2 ανοιχτα τα ματια γι αυτα τα σημαδια αλλιως αν καποιος ειναι στον κοσμο του τοτε πραγματικα θα χασει τη γη κατω απο τα ποδια του.Ειτε ειναι χωρισμος ειτε απιστια η διαθεση για να φυγεις απο μια σχεση εκδηλωνεται παντα.Αλλοτε ξεκαθαρα κ αλλοτε πιο θολα.Καλο ειναι να δειχνουμε ενδιαφερον για τη σχεση μας κ να μη θεωρουμε τιποτα δεδομενο.

erotokritos_1
στις 13/1/2006
3
μαλον αλιθινο

etsi ine.theloume den theloume prepi na paradextoume tin alithia ke oti afto pou ginete den alazi

Pligomenos19a
στις 24/1/2006
4
ν1

ola auta ta stoixeia ipirxan gia 2-3 mines prin me xorisi,xtes irthe kai me skotose en psixro.ime se apognosi kai skeftomai tin autoktonia,itan ta panta gia mena,tin agapo akoma.

SweetNote
στις 30/4/2006
5

Όταν είναι γυναίκα 37 χρονών με δύο παιδιά 18 και 16 και με δυο γάμους με χωρισμούς και με χωριάτικη νοοτροπία, κι εγώ το "άτομο" την αγαπώ πολύ με όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν απ' το περιβάλλων της και αισθάνομαι δυνατός να τα αντιμετωπίσω όλα και δέχομαι την μεγαλύτερη σληρώτητα της...τότε τι γίνεται; Τι πρέπει να νιώθω "πράος" ή Μα....ς.

elsco
στις 4/8/2006
6
Στόχοι; Ενδιαφέρον; Προσωπικότητα;

Πιστεύω πως όλες αυτές οι συμπεριφορές είναι αποτέλεσμα μη κοινών στόχων. Επίσης δεν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον από την αρχή. Όταν ό,τι και να κάνεις νευριάζει τον άλλον... κι ο άλλος θέλει να γίνεις όπως αυτός... Που μπαίνει η προσωπικότητα λοιπόν σε μία σχέση όταν καν δεν υπάρχει αυτοσεβασμός;

asepclub
στις 16/12/2006
7
Ασεπ

Ακαθοριστο Σημείο Ενάρξεως Πιέσεως.
Ε, ναι τοτε πας για χωρισμό

kagkouraki
στις 31/3/2007
8
καλο

oiwnos
στις 11/11/2007
9
απιστευτο

einai apisteuto to ti kanei i epistimi.
ola einai etsi akribws.eimai stin idia katastasi makari na mporousa na kanw kati.....

eleni_o
στις 21/3/2008
10
είναι τελειο!

Ολο είναι σωστα μάλλον πάμε για άλλα! κρίμα!

VoulaF
στις 7/5/2008
11
Ωραία!

Όλα τα συμπτώματα τα έχω εγώ...

katiapro
στις 10/6/2008
12

αυτό είναι γνωστό άλωστε το ίδιο κάνουμε κι εμείς όταν θέλουμε να χωρίσουμε από κάποιον και δεν έχουμε το θάρος να το πούμε.προετοιμάζουμε το έδαφος και το καταφέρνουμε σιγά-σιγά

liris22
στις 9/7/2008
13
σχεση με ημερομηνια ληξης

στη δική μου περίπτωση ενω οσα διάβασα τά βλάπω στήν σχέση μου, σέ συζήτηση μαζί του απαντά, δέν ειναι επιθυμία του ο χωρισμός αλλα νά δεχτώ οτι η πρώιν γυναικα του εχει λόγο νά μέ βριζει και ειμαι υποχρεωμένη νά τό δεχτώ' ο λόγος που της δικαιολογει ειναι οτι μέ γνώρισε τόν πρώτο χρόνο από τά εξι που ειμαστε μαζί , καί τήν ενοχλησε ,μέ αποτέλεσμα νά υποστει ψυχικό σοκ καί αντιδρουν τά παιδια εναντίων μου.εχουν 3 παιδια 24 τό πρώτο 21 τό δέυτ'ερο 16 τό τρίτο εχω επίσης ενα 26.με θεωρει υπέυθηνη ενω γιά νά γινει η σχέση αυτή μου ελεγε ειναι σε διάσταση πολλα χρόνια.στόθς εξι μηνες μου εδειξε τό σπίτι που ζουσε μακριά από τήν οικογένεια του.τόν πίστεψα.με θεωρει υπευθυνη γιά τήν γυναίκα του , δέν θέλει τό χωρισμό κάι μου ζητά σαββατο κυριακο νά ζει μαζί τησ νά μή τόν ενοχλώ στό τηλέφωνο ,νά μήν μου πέφτει λόγοσ που ειναι,λεγοντας του μου θυγει τλην αξιοπρέπεια απαντα μέ φρικτές λέξεις ,δέν εχουν τελειωσει τά αισθήματά μου για εκεινον και δέν ξέρω πωσ νά πραξω επίσης αν πραγματικά δεν θέλει τό τέλος της σχέσησ. ειναι 59 ετων είμαι 44 ,η γυναικα του 59

mariafxa
στις 16/7/2008
14
Τι κανεισ

πως χωρίζεις τελικά όταν ο άλλος σου λέει πως έχει αποφασίσει να μην είμαστε μαζί άλλα κάθε φορά που μιλάμε μου λέει πως προσπαθεί να είναι καλά χωρίς εμένα, πως αφήνεις πίσω έναν άνθρωπο που πιστεύεις ότι είναι η αδελφή ψυχή....τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή? το νοιώσαμε και οι δύο και το νοιώθουμε τότε γιατί ?

bordbord
στις 27/7/2008
15
εμαθα κατι καινουργιο σημερα

ομολογω οτι δεν ειχα μπει στην διαδικασια να το σκεφτω, μαλλον εχει δικαιο το αρθρο, για να δουμε, θα το παρατηρησω και θα δω.....

Shad0w264
στις 16/6/2009
16
Πραγματι

εγω εχω ηδη χωρίσει. με χωρισε βασικα και οοολα αυτα τα συμπωματα υπηρχαν. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ! ισχυουν! δυστυχως ετσι ειναι.

katsou69
στις 27/6/2009
17

Έφυγε, ήρθε κ πάλι δεν ξέρω τι θέλει. Με αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι ! μήπως ακόμα έχει αισθήματα μέσα της για μένα ? μου μιλαει και δεν με κοιτά στα μάτια, είχε πει πως θα είναι για πάντα δίπλα μου ακόμα και μετά το τέλος.

katsou69
στις 27/6/2009
18

Έφυγε, ήρθε κ πάλι δεν ξέρω τι θέλει. Με αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι ! μήπως ακόμα έχει αισθήματα μέσα της για μένα ? μου μιλαει και δεν με κοιτά στα μάτια, είχε πει πως θα είναι για πάντα δίπλα μου ακόμα και μετά το τέλος.

nantiakiinlove
στις 2/10/2009
19
Συμφωνω

ΣΥΜΦΩΝΩ

NBAER23
στις 18/3/2010
20

Συμφωνο απολυτα με το αρθρο διοτι τα βιωνω εδω και 6 μηνες τωρα.

στις 21/7/2010
21
ετεροκλιτα στοιχεια

Τον γνωρισα τυχαια ,και απο το πρωτο ραντεβου καταλαβα οτι προκειται για ναρκισσο.Η ολη σχεση κρατησε εξι μηνες ,παραπανω δεν αντεξα!Δενγινεται να ασχολεισαι μαζι του συνεχεια λες και ειναι πενταχρονο που θελει συνεχως να το χειροκροτουν επειδη απλως ...ΥΠΑΡΧΕΙ!Μεχρι εδω καλα.Μπορειτε ομως να μου εξηγησετε γιατι ενω καταλαβα οτι δεν αξιζει η φαση και εφυγα(και επραξα λαμπρα)υπαρχουνκαποιες στιγμες που τονσκεφτομαι;

στις 21/7/2010
22
ετεροκλιτα στοιχεια

Τον γνωρισα τυχαια ,και απο το πρωτο ραντεβου καταλαβα οτι προκειται για ναρκισσο.Η ολη σχεση κρατησε εξι μηνες ,παραπανω δεν αντεξα!Δενγινεται να ασχολεισαι μαζι του συνεχεια λες και ειναι πενταχρονο που θελει συνεχως να το χειροκροτουν επειδη απλως ...ΥΠΑΡΧΕΙ!Μεχρι εδω καλα.Μπορειτε ομως να μου εξηγησετε γιατι ενω καταλαβα οτι δεν αξιζει η φαση και εφυγα(και επραξα λαμπρα)υπαρχουνκαποιες στιγμες που τονσκεφτομαι;

dimokritost
στις 26/9/2011
23

Όταν έχεις 20 υπέροχα χρόνια συνύπαρξης, αλλά και δεκαπέντε χρόνια διαφορά με τη σύντροφό σου και ξαφνικά σε πετά σαν στημένη λεμονόκουπα, πώς άραγε πρέπει να νιώθεις;

ANT37
στις 25/1/2013
24
και τωρα???

Οταν εχεις ζησει με εναν ανθρωπο 18 ολοκληρα χρονια απο παιδικη ηλικια, οταν δεν αγαπας τιποτα αλλο περισσοτερο , οταν εχεις κανει ηδη οικογενεια με παιδια , και διαβαζεις σε ενα αρθρο ολα οσα σου συμβαινουν εντονα το τελευταιο διαστημα τι κανεις?

ANT37
στις 25/1/2013
25
και τωρα???

Οταν εχεις ζησει με εναν ανθρωπο 18 ολοκληρα χρονια απο παιδικη ηλικια, οταν δεν αγαπας τιποτα αλλο περισσοτερο , οταν εχεις κανει ηδη οικογενεια με παιδια , και διαβαζεις σε ενα αρθρο ολα οσα σου συμβαινουν εντονα το τελευταιο διαστημα τι κανεις?

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή