Μα γιατί δεν έχω σχέση;

Από: Sxeseis_Dating | Διαβάστηκε 21934 φορές
Mήπως έχετε κουραστεί από τα πρώτα ραντεβού που καταλήγουν σχεδόν πάντα σε αποτυχία; Μήπως επιτέλους αποφασίσατε ότι θέλετε να βρείτε μια σχέση, αλλά για κάποιο μυστήριο τρόπο αυτό είναι απίστευτα δύσκολο και πολύπλοκο; Μήπως γνωρίζετε πάντα τα λάθος άτομα ή άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να έχουν μια σχέση; Τι κάνετε λάθος σε αυτό το παιχνίδι των γνωριμιών;

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι τελικά αυτό που σας απομακρύνει από μια σχέση είναι η μεγάλη σας επιθυμία γι αυτήν; Εάν έχετε μείνει για πολύ καιρό μόνοι και εάν επιδιώκετε μια καινούργια σχέση με επιθετικό τρόπο (άθελα σας ή όχι) τότε είναι πολύ πιθανό να τρομάζετε τα άτομα με τα οποία θα θέλατε να έχετε αυτή τη σχέση και με τα οποία βγαίνετε ραντεβού. Η οποιαδήποτε σχέση θέλει ένα φυσιολογικό χρονικό περιθώριο για να περάσει από τα απλά ραντεβού στο επίπεδο του «ζευγαριού». Δείξτε υπομονή και δώστε τα χρονικά περιθώρια και στον εαυτό σας αλλά και στο άλλο άτομο. Μην τα θέλετε όλα αμέσως γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του ρυθμούς εξοικείωσης με τους άλλους. Μια πιεστική στάση από την πλευρά σας πιθανό να απομακρύνει τους άλλους από κοντά σας.

Μήπως έχετε μείνει για αρκετό καιρό μόνοι σας που πειστήκατε τελικά ότι εσείς δεν θα βρείτε ποτέ μια σχέση , γιατί δεν την αξίζετε; Εάν σκέφτεστε με αυτό τον τρόπο μάλλον έχετε ισοπεδώσει την αυτοπεποίθηση σας και πιστεύετε ότι κανένας δεν σας θέλει , ότι έχετε χάλια εμφάνιση και ότι από προσωπικότητα δεν λετε και πολλά, άρα; Άρα , έχετε αρχίσει να ξεσκονίζετε το ραφάκι σας για να εγκατασταθείτε και να περάσετε παρέα με τον εαυτό σας μια μοναχική ζωή χωρίς αγάπη και χωρίς συντροφικότητα. Ξυπνήστε! Όλοι οι άνθρωποι έχουν ερωτικές απογοητεύσεις. Όλοι οι άνθρωποι περνούν περιόδους μοναξιάς. Μη καταδικάζετε τον εαυτό σας σε αποτυχία. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που σας ταιριάζουν και τους ταιριάζετε, απλά χρειάζεστε χρόνο για να τους βρείτε. Μην απογοητεύεστε λοιπόν και μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό! Χρησιμοποιήστε τις περιόδους τις μοναξιάς σας για να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας και να προετοιμαστείτε για μια συντροφική σχέση έτσι όπως την ονειρευόσαστε.

Μην ξεχνάτε ότι εάν οι ίδιοι σκέφτεστε αρνητικά τον εαυτό σας προβάλλετε την άρνηση αυτή και στους άλλους γύρω σας. Σας αξίζει η ευτυχία , σας αξίζει ο έρωτας , σας αξίζουν τα πάντα , πιστέψτε το και μη διώχνετε άθελα σας τους άλλους από κοντά σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας , όχι εγωιστικά και μικρόψυχα , αλλά χαρίζοντας του την απόλυτη αποδοχή και κατανοώντας τα συναισθήματα σας. Μετά , να είστε σίγουροι ότι θα σας αγαπήσουν και οι άλλοι!

Μήπως μένετε τελικά μόνοι σας γιατί έχετε την τάση να επιλέγετε τους λάθος ανθρώπους; Τα άτομα που ενδιαφέρονται για εσάς δεν σας πληγώνουν , δεν σας μειώνουν , δεν σας στήνουν στα ραντεβού , δεν σας εκβιάζουν συναισθηματικά και σίγουρα δεν σας κάνουν τη ζωή μαύρη και άραχνη! Μην μπαίνετε στο παιχνίδι του «γραμματοσήμου» και μην «κολλάτε σε αυτούς που σας φτύνουν». Η ευτυχία σας δεν βρίσκεται εκεί αλλά στους ανθρώπους που σας δίνουν θετική ενέργεια , σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα , σας καλύπτουν συναισθηματικά και ερωτικά και δεν σας δημιουργούν απωθημένα , φοβίες και ανασφάλειες. Οι σχέσεις μας δεν πρέπει να καταντούν παιχνίδι εξουσίας αλλά να είναι παιχνίδι ευτυχίας. Για σκεφτείτε το.

Μήπως εξαρτάστε υπερβολικά από τα άτομα με τα οποία θα θέλατε να δημιουργήσετε μια σχέση; Μήπως από την αρχή της γνωριμίας ζητάτε υπερβολικά πράγματα ή απαιτείτε αποκλειστικότητα; Η στάση σας αυτή πιθανό να κάνει τους άλλους να τρέχουν μακριά γιατί σε κανένα δεν αρέσει ο έλεγχος ή η καταπίεση. Χαλαρώστε λοιπόν τα λουριά και αφήστε την αποκλειστικότητα , την οικειότητα και το δέσιμο να έρθουν από μόνα τους με την πάροδο του χρόνου αλλά σε καμία περίπτωση μην τα απαιτείτε προκαταβολικά γιατί δεν θα τα αποκτήσετε ποτέ. Μην ξεχνάτε ότι για την ύπαρξη μιας υγιούς σχέσης , ο καθένας θα πρέπει να έχει τον χώρο του και τον προσωπικό του χρόνο και να μην αισθάνεται ότι καταπιέζεται. Ο φυλακισμένος προσπαθεί πάντα να δραπετεύσει από την φυλακή του. Μην δίνετε την αίσθηση του φυλακισμένου λοιπόν στο άτομο που έχετε δίπλα σας, γιατί δεν θα καταφέρετε να προχωρήσετε σε μια σχέση, απλά θα το κάνετε να αποδράσει!

Μήπως ξέρετε τα πάντα , είστε ειδικοί στα πάντα και δεν ζητάτε ποτέ συγγνώμη; Αυτό σίγουρα θα σας δυσκολέψει στην δημιουργία μιας σχέσης. Οι άνθρωποι που ξέρουν τα πάντα και δεν παραδέχονται ποτέ τα λάθη τους συχνά γίνονται αντιπαθείς από τους άλλους. Και ποιος θα ερωτευτεί ή θα θέλει να δημιουργήσει μια σχέση με ένα αντιπαθητικό άτομο; Ακόμα και αν γνωρίζετε πολλά, μάθετε να είστε δεκτικοί και ανεκτικοί με τους άλλους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να διατυμπανίζετε τις ικανότητες σας και σε καμία περίπτωση μην είστε ισχυρογνώμονες ή «καβαλημένα καλάμια».

Η παροιμία λεει «όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι» υπονοώντας ότι όποιος έχει έπαρση και παινεύει τον εαυτό του μάλλον κρύβει μια μεγάλη ανασφάλεια και ίσως κάποια σημαντική ανεπάρκεια Τέτοιες συμπεριφορές απομακρύνουν τους άλλους από κοντά σας ειδικά ,εάν δεν έχετε μάθει ποτέ να αναγνωρίζετε τα λάθη ή τις αδυναμίες σας. Το να μπορείτε να ζητάτε συγγνώμη σας καθιστά μεγαλόψυχους και ανώτερους ανθρώπους , δεν σας μειώνει και σε καμία περίπτωση δεν σας υποβιβάζει , γι αυτό μη φοβάστε να το χρησιμοποιήσετε όπου και όταν πρέπει.

Εάν είστε μόνοι και δεν το θέλετε , μην το βάζετε κάτω! Είναι μια περίοδος της ζωής σας που θα περάσει και θα ξεχαστεί αμέσως μόλις βρείτε το άτομο που θα ερωτευτείτε! Σε καμία περίπτωση μην δημιουργείτε σχέσεις , απλά για να έχετε μια σχέση , γιατί εν τέλη η στάση σας αυτή μάλλον προβλήματα θα σας φέρει παρά ικανοποίηση και συναισθηματική πληρότητα. Χρησιμοποιήστε τον χρόνο που έχετε για σας και αφιερώστε τον στο πως να διορθώσετε τις ατέλειες σας , να αναλογιστείτε τα παλιά σας λάθη , να βελτιώσετε την εμφάνιση σας και να ωφεληθείτε σαν άτομα.

Θα δείτε που στο μέλλον πιθανό να έρθουν στιγμές που θα αναπολείτε αυτό το διάστημα που ήσασταν μόνοι... γι αυτό απολαύστε τον «single» σας εαυτό και τον «single» τρόπο ζωής τώρα που μπορείτε , χωρίς γκρίνιες και στεναχώριες. Όλα θα γίνουνε , απλά δώστε το χρονικό περιθώριο ... και αποφύγετε τα λάθη που σας απομακρύνουν από όλα αυτά που επιθυμείτε!


Αξιολόγηση

Το άρθρο έχει αξιολογηθεί με 4.5 / 5 σε 143 ψήφους

Κάντε τη δική σας αξιολογηση για το άρθρο:

Επιστροφή

Τα σχόλια σας

στην 1/11/2005
1
Τέλειο το άρθρο. Τίποτ' άλλο. Τα λέει όλα.

stenis
στις 3/11/2005
2
Πολύ... θετικό!

196016
στις 4/11/2005
3
νικολασ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΧΗ , ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ;

tikos
στις 5/11/2005
4

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΠΥΧΗ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΨΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

glukoulini15
στις 5/11/2005
5

kataplhktiko ar8o! exei ta panta!

glukoulini15
στις 5/11/2005
6

kataplhktiko ar8o! exei ta panta!

στις 16/11/2005
7

Παιδια δεν χρειαζεται να κατεβασουμε κανενα πηχη..Ειναι καθαρα θεμα τυχης αν θα γνωρισεις τον "ανθρωπο σου".Οταν θα τον δεις θα καταλαβεις οτι ειναι αυτος,και θα ζησεις μαζι του το παραμυθι που παντα ονειρευοσουν

TOLIS-SX
στις 26/11/2005
8

Ενταξει το πηραμε το μηνυμα!Αυτες ειναι οι συνθηκες ιν νιτρο που λενε στη χημεια......μαλλον οι περισσοτεροι ειναι καταδικασμενοι να γνωρισουν αυτον /η που δε τους ταιριαζει..και να συμβιβαστουν με τις καταστασεις.Οσο για τους πριγκιπες/πισες μονο στα παραμυθια.....απλα η πυξιδα των 2 φυλων εχει αποπροσανατολιστει.....το αρθρο επρεπε να τιτλοφορειται....ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟ(ΑΝΔΡΕΣ ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

s_train
στις 13/1/2006
9
Think positive!

Όταν το ψυγείο είναι γεμάτο,δεν σε ανησυχεί πότε θα φας...Όσοι κατάλαβαν,κατάλαβαν...

liana
στις 20/1/2006
10

Teleio!Para poli kalo!

GAUSS
στις 13/2/2006
11
Μηχανικός

In vitro το λένε στην Βιολογία νομίζω.....

Beatrice
στις 16/3/2006
12

Αντε και ξερεις τι θελεις απο το/τη συντροφό σου... Και φυσικα ξερεις ποιος/ποια εισαι...
Αυτό προεξοφλει και οτι θα γνωρισεις και τον Mr Τελειο ή αντιστοιχα την Μrs Τελεια;
Και υποθετικα, ολα εξελισσονται παραμυθενια και τον /την γνωρίζεις... Αυτό σημαινει και οτι δεν πρεπει σε καποια στιγμή να κανεις καποιους συμβιβασμούς;
Μην μπερδευουμε τα πραγματα!
Η συνυπαρξη προϋποθετει τους συμβιβασμους και των δυο και ετσι παει μπροστα και εξελισσεται.
Το θεμα ειναι σε ποιο βαθμο και σε ποια θεματα γινονται οι συμβιβασμοι... Το αν οι συμβιβασμοι αυτοί καταληγουν σε καταπιεση και σε πνιγουν... και κυριως οι λογοι για τους οποιους συμβιβαζεσαι.
Σημασία εχει το να ειναι κοινοι και αμφιπλευροι και οχι μονομερεις... Σημασία εχει να μην υπερτερούν σε συγκριση με οσα σε καλύπτουν και σε ικανοποιουν.
Γιατί κακα τα ψεμματα, παντα ερχεται η στιγμη που ολα μπαινουν στη ζυγαρια και ολα κρινονται. Και τοτε εχει σημασία εχει προς τα που γερνει η ζυγαρια, το αν υπαρχει ισορροπια... το αν ολα οσα γινονται, σε κανουν να νιωθεις ευτυχισμενος/η ή δυστυχισμενος/η... το αν νιωθεις οτι αξιζει τον κοπο να συνεχίσεις και να δειχνεις κατανοηση... Γιατί καθε συμβιβασμός προϋποθετει την κατανοηση και τη θελεηση να βρεις την κοινη συνισταμενη!

haris16
στις 26/3/2006
13

xxxego
στις 28/3/2006
14

dancefever
στις 18/5/2006
15
Το άρθρο όντως πολύ καλό...

Αλλά καλύτερα ας αφήσουμε τους πρίγκηπες και τα παραμύθια για τα παιδιά...Εκτός αν θέλουμε να περιμένουμε κάτι ιδεατό, κάτι άπιαστο..Η πραγματικότητα είναι απλή,χαίρομαι Βeatrice για τις απόψεις,έτσι είναι τα πράγματα...s_train αυτό ξαναπέστο,ισχύει για όλους πιστεύω..για άλλους πιο πολύ για άλλους λιγότερο!!!

stelios31
στις 22/6/2006
16
σχέσεις

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑ
Ω ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ?

wrangler69
στις 13/7/2006
17
μάλλον αυτό το κείμενο μιλάει για εμένα

xaidari
στις 25/8/2006
18
εισαι κουκλα

eisai koukla o kathenas tha eithele sxesei mazei sou

martinadek
στις 14/9/2006
19

ιειναι τελειο. Εχω βιωσει ολες τις καταστασεις που περιγραφει και μονο ακολουθωντας τις συμβουλες καταφερα να βρω εαυτο και ευτυχια

martinadek
στις 14/9/2006
20

ιειναι τελειο. Εχω βιωσει ολες τις καταστασεις που περιγραφει και μονο ακολουθωντας τις συμβουλες καταφερα να βρω εαυτο και ευτυχια

angelpon
στις 3/10/2006
21

ετσι ειναι τα πραγματα οταν βεβαια προσγειωνεσαι και στην πραγματικοτητα

qwqwqw
στις 27/10/2006
22
Σουβλακι

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ,
ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ,ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΤΡΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΛΙΓΟΥΡΗΣ.ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΤΙΚΟΣ,ΠΑΡΑ ΛΙΓΟΥΡΗΣ

ALAFRYS
στις 18/11/2006
23

ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΣΗ....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ...(ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ...)

ALAFRYS
στις 18/11/2006
24

ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΣΗ....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ...(ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ...)

ALAFRYS
στις 18/11/2006
25

ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΣΗ....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ...(ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ...)

marygreen
στις 8/1/2007
26

εχουν μεγάλη σημασία τα βιώματα μας και η ιδέα για την έννοια της σχεσης. Πολλές φορές πέφτουμε σε παγίδες και χανουμε χρονο με ανθρώπους που δε μας αγαπούν και προσπαθούμε να τους κατακτήσουμε, μια εμμονή ένας αγώνας χωρίς ουσιαστικά μόνιμο αποτέλεσμα.Ετσι μένουμε μονοι και πληγωμένοι για καιρό. Πως μπορεί άραγε κάποιος να ξεφύγει απ αυτές τια συναισθηματικές παγίδες, που βασανίζουν άδικα τόσους ανθρώπους?

MARGARITA1256
στις 13/1/2007
27
αδιαφορο

de leei kati kainourio.ta exo akousei xiliades fores auta.isxuoun alla einai genikotites.kai aplos koitazontas ton arithmo ton atomon pou to diavasan epivevaionetai gia alli mia fora oti mia megali merida diskolevetai na vrei to allo tis miso kai na katevasei ton pixi opos leei kai o nikolas

c_a_t_girl
στις 28/3/2007
28

to kalutero einai!

marita_33
στις 4/4/2007
29
me kalyptei aplyta

vana106
στις 23/4/2007
30
Μοναξια μου

ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ.......
ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ...... Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ!

eri_28gr
στις 20/5/2008
31
''Οι σχέσεις δεν πρέπει να καταντούν παιχνίδι εξουσίας αλλά να είναι παιχνίδι ευτυχίας''...αυτό

TAKHS1966
στις 11/6/2008
32

tsixlofouska
στις 16/9/2009
33

ΟΚ...Συμφωνώ!!Αλλά από την αλλη σήμερα διαπιστώνω ότι πλέον υπάρχει πλήρη απομόνωση...Δεν σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον για να αξιολογήσεις και το λάθος που ενδεχομένως να έκανες και είσαι μόνος!! Ετσι είναι μόνοι οι αντρες, μόνες οι γυναίκες και παιχνίδι μηδεν...Αρα ούτε λάνθασμένες κινήσεις ούτε σωστές μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε!!!

BLACK_DEVIL_96
στις 10/12/2009
34

wraia ola ayta alla pragmatika einai polu epodino na eisai sinle gia polu kero !!akoma kian xereis oti eisai emfanisimh kopela meta apo kapia periodo arxizeis na amfibalhs gia ton eayto sou xwris na to theleis ta panta panw sou sou fenonte lathos!!

Κάντε το δικό σας σχόλιο

Test

Κατηγορίες

Διαβάστε ακόμα

Συζητήθηκαν

Δημοφιλή