Θα θέλαμε να ξημερώσει η μέρα που δεν θα υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους...

To Sxeseis.gr μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς παρουσιάζει σήμερα Κέντρο Αδέσποτων Ζώων (ΚΑΖ). «Θα θέλαμε να ξημερώσει η μέρα που δεν θα υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους. Πιστεύουμε ότι για να γίνει πραγματικότητα η ουτοπία, ο μόνος αποδεκτός δρόμος είναι οι στειρώσεις των ζώων και η αγωγή του πολίτη.»
Το ΚΑΖ (Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων) είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που, εμείς μια καλά δεμένη ομάδα ζωοφίλων, ιδρύσαμε το 1988.

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, μια καθαρά εθελοντική προσπάθεια, ήταν αυτό που μας ένωσε από την αρχή.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος των τετράποδων συντρόφων του ανθρώπου στη ζωή με αξιοπρέπεια, είναι αυτό που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Θα θέλαμε να ξημερώσει η μέρα που δεν θα υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους. Πιστεύουμε ότι για να γίνει πραγματικότητα η ουτοπία, ο μόνος αποδεκτός δρόμος είναι οι στειρώσεις των ζώων και η αγωγή του πολίτη. Αυτοί είναι κι οι στόχοι μας.

- Αποπεράτωση των εγκαταστάσεων του Καταφυγίου στο Μαρκόπουλο Αττικής, για στειρώσεις, εμβολιασμούς και θεραπείες άρρωστων ή τραυματισμένων αδέσποτων. Στη συνέχεια, υιοθεσία ή επανένταξη στους χώρους περισυλλογής τους.

- Επικοινωνία με τους συμπολίτες μας και ανάδειξη του προβλήματος που προκαλεί η ανεύθυνη συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στα ζώα. Τα ΜΜΕ, τα σχολεία, οι ημερίδες, αποτελούν για το ΚΑΖ πεδίο ενημέρωσης, διαφώτισης και αγωγής του πολίτη και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Το ΚΑΖ δεν έχει λάβει καμία κρατική επιχορήγηση μέχρι τώρα. Οι μόνοι πόροι του είναι οι συνδρομές, οι δωρεές και η ανιδιοτελής βοήθεια των μελών του και των φίλων.

Οι χορηγίες κι οι δωρεές θα συμβάλουν στην αποπεράτωση του Καταφυγίου, στην στελέχωσή του με ειδικευμένο προσωπικό και στην απόκτηση ενός μικρού βαν για την μεταφορά άρρωστων και τραυματισμένων ζώων.

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους GAR (Greek Animal Rescue), GAWF (Greek Animal Welfare Fund) και RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) για την μέχρι τώρα αρωγή τους.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Συμβάλλοντας οικονομικά. Κι ένα τούβλο ή μισό παράθυρο είναι πολύτιμο.
Alpha Bank αριθ. Λογ/σμού ΚΑΖ: 118-002 101 138365 (με όνομα και διεύθυνση για αποστολή απόδειξης).

Συμβάλλοντας με την γνώση και την εμπειρία σας που θα φέρουν το ΚΑΖ πιο κοντά στους στόχους του.

Συμβάλλοντας με την υιοθεσία ενός αδέσποτου. Τα αδέσποτα και ημίαιμα είναι το ίδιο έξυπνα, πιστά και αφοσιωμένα με οποιοδήποτε σκύλο ράτσας.

Ολη η δραστηριότητα του Συλλόγου στηρίζεται στην αγάπη και στην εθελοντική δράση των μελών του, αλλά και στις δωρεές και χορηγίες πολιτών και φορέων.

Με πολλούς αγώνες και θυσίες το ΚΑΖ απέκτησε ιδιόκτητη έκταση 7 στρεμμάτων στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου κατασκευάζουμε μία σύγχρονη μονάδα περίθαλψης και θεραπείας αδέσποτων ζώων, το Καταφύγιό τους.

Μέχρι τώρα ή πρώτη πτέρυγα αυτής της κλινικής είναι σχεδόν έτοιμη, με χώρο χειρουργείου, μόνιμες εγκαταστάσεις για την παραμονή των ζώων, οικία για το προσωπικό, γεώτρηση.

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων θα λειτουργήσει αποκλειστικά σαν κέντρο διέλευσης των ζώων κι όχι σαν χώρος μόνιμης παραμονής τους

Ακόμη κι ένα Ευρώ στους κουμπαράδες με τη φωτογραφία του Μπούλη μπορεί να θρέψει τρία αδέσποτα άλλη μια μέρα

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για τον τρόπο που θα θέλατε να βοηθήσετε.

e-mail: info@kazshelter.org

ΤΘ: 70335, 166 75 Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 6948-015974

Φαξ: 210-8012149