Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 300.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών στην Ελλάδα.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ - Απορίες και Απαντήσεις

Σελίδα : 1

Vivian

# 1 στις 28/9/2006
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 340
'Aρεσαν+: 0%

Κονδυλωματα - απορίες και απαντήσεις

Δεν μου επιτρέπεται να απαντήσω στην ενότητα ειδικών, θα ήθελα όμως να απαντήσω στο μέλος omprax στο ερώτημα που τον βασανίζει.

Χωρίς να είμαι ειδικός ούτε και γιατρός λοιπόν, αλλά επειδή καταλαβαίνω την αγωνία σου και για να λυθούν κάποιες απορίες σχετικά με ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια, παραθέτω το παρακάτω άρθρο το οπoίο βρήκα στο internet:

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι μικροί καλοήθεις όγκοι που εμφανίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα και στο δακτύλιο, συνήθως, του πρωκτού. Έχουν χρώμα ρόδινο ή καφέ και στο σχήμα θυμίζουν κουνουπίδι σε μικρογραφία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα κονδυλώματα είναι πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς να υπάρχει σεξουαλική επαφή. Βεβαίως είναι δυνατό να μεταδοθούν σε σεξουαλικό μας σύντροφο από τη στιγμή που τα έχει παρουσιάσει ο ένας από τους δύο.

Αλλά, αυτό το τονίζω, και πάλι μπορούν να εμφανιστούν και χωρίς σεξουαλική επαφή. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητη η συνουσία. Μπορούν να εμφανιστούν αυτόματα και χωρίς να έχει προηγηθεί σεξουαλική σχέση με άτομο μολυσμένο, σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα με χρόνιες μολύνσεις των γεννητικών οργάνων. Αυτό έχει μεγάλη ιατροδικαστική σημασία, ειδικά σε περιπτώσεις που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα, ή μικρών κοριτσιών ή στο δακτύλιο του πρωκτού σε μικρά αγόρια. Και μιλάμε για ηλικίες από τεσσάρων έως δέκα χρόνων. Αλλά φυσικά έχει μεγάλη σημασία, γιατί πολλές φορές η εμφάνισή τους προβληματίζει τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων ή μιας οικογένειας όταν σε κάποιο μέλος της εμφανιστούν κονδυλώματα.

ΑΙΤΙΑ: Η αιτία τους είναι ιός, παρόμοιος με τον ιό των μυρμηκιών (κοινώς καρναβίτσες ή αστεράκια που βγαίνουν στο δέρμα).

Εάν έχετε κονδυλώματα, αποφεύγετε τις σεξουαλικές σχέσεις ή χρησιμοποιήστε προφυλακτικό, γιατί μπορεί να μεταδοθούν. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για θεραπεία.
Άλλη μια μέρα στη ζωή ενός ανόητου.

Dardana

# 2 στις 28/9/2006
author
Γυναίκα / 46 / Παντρεμένη
Ουζμπεκιστάν
Θέματα: 414
Απαντήσεις: 64.642
'Aρεσαν+: 0%
Ειναι σημαντικο να σημειωθει πως τα κονδυλωματα προδιαθετουν για καρκινο.

Δειτε κι αλλο σχετικο αρθρο με πληροφοριες:.

Κονδυλώματα / HPV

Τι είναι;

Τα κονδυλώματα είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις. Οφείλονται σε διάφορους ιούς της οικογενείας των Ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Viruses HPV), η οποία περιλαμβάνει πάνω από 100 στελέχη.

Πού εντοπίζονται;

Προσβάλλουν το δέρμα γύρω και πάνω στα γεννητικά όργανα, τον πρωκτό, αλλά και τον βλεννογόνο (δηλαδή την εσωτερική επίστρωση) του κόλπου, του ορθού και του στόματος.

Πώς είναι;

Σχηματίζουν μικρές, μυτερές προεξοχές που αρχικά είναι μεμονωμένες, ανώδυνες, στο χρώμα του δέρματος και δεν παρουσιάζουν πρήξιμο ή κοκκινίλα. Με την πάροδο του χρόνου όμως διογκώνονται και μπορεί να ματώσουν και γίνουν επώδυνα (ιδίως αν βρίσκονται στον πρωκτό).

ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Δεδομένου ότι μπορούν να εντοπίζονται σε τόσο μεγάλη περιοχή, είναι πιθανόν το προφυλακτικό, το οποίο καλύπτει μόνον το πέος, να μην προσφέρει απόλυτη ασφάλεια. Μεταδίδονται με απευθείας επαφή με την προσβεβλημένη περιοχή και εμφανίζονται λίγες εβδομάδες έως λίγους μήνες μετά την επαφή. Είναι πιθανόν κάποιος να μολυνθεί από τον ιό, αλλά να μην εμφανίσει κονδυλώματα, όπως είναι επίσης πιθανόν κάποιος που δεν έχει συμπτώματα μολύνσεως από τον HPV να μεταδίδει την μόλυνση.

Μερικοί τύποι του HPV μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κυτταρική ανάπτυξη στις μεμβράνες που καλύπτουν τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, η οποία ονομάζεται δυσπλασία. Η δυσπλασία μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο του πέους ή του πρωκτού στους άνδρες, ή του τραχήλου της μήτρας ή του πρωκτού στις γυναίκες.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Για τη διάγνωση του HPV οι γιατροί ψάχνουν τις εκδηλώσεις του: κονδυλώματα και δυσπλασία.

Η δυσπλασία διαγιγνώσκεται με τεστ Παπ, τόσο για τον κόλπο, όσο και για το ορθό. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή την εξέταση είναι απαραίτητο να την κάνουν κάθε χρόνο τα άτομα που διατρέχουν ψηλό κίνδυνο:

Άτομα που έχουν (παθητική) σεξουαλική επαφή από τον πρωκτό
Γυναίκες που έχουν διαγνωσμένη νεοπλασία στον τράχηλο της μήτρας
Όλοι όσοι έχουν λιγότερα από 500 Τ λεμφοκύτταρα
Ωστόσο άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι μια καλή εξέταση μπορεί να αντικαταστήσει το τεστ Παπ.

Η εξέταση για τα κονδυλώματα είναι απλή, ανώδυνη και ο γιατρός μπορεί να τα διαγνώσει με γυμνό μάτι ή με μεγεθυντικό φακό. Για κονδυλώματα που βρίσκονται στον πρωκτό ή στον κόλπο χρειάζεται να γίνει μια πιο ειδική εξέταση (πρωκτοσκόπηση ή κολποσκόπηση). Όταν βρίσκονται κονδυλώματα στα εξωτερικά γεννητικά όργανα είναι καλό να γίνεται επίσης εξέταση του πρωκτού και του κόλπου (στις γυναίκες).

Τα κονδυλώματα δεν προκαλούνται από τους ίδιους τύπους του HPV που προκαλούν δυσπλασία και καρκίνους. Όμως αν έχετε κολλήσει κονδυλώματα, είναι πιθανόν να έχετε εκτεθεί και στους καρκινογόνους τύπους του ιού.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο ιός δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τον οργανισμό. Όμως οι δυσπλασίες και τα κονδυλώματα μπορούν να αφαιρεθούν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

Κάψιμο με βελόνα ή με λέιζερ.
Πάγωμα με υγρό άζωτο
Χειρουργική αφαίρεση
Θεραπεία με χημικές ουσίες (π.χ. ποδοφυλλοτοξίνη)
Παρά τη θεραπεία, η δυσπλασία και τα κονδυλώματα μπορούν να ξαναεμφανιστούν. Αν θεραπευτούν το συντομότερο, ελαττώνονται οι πιθανότητες να εξαπλωθούν περισσότερο. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τους ιούς της ομάδας HPV.

Με λίγα λόγια
Προκαλούνται από ιό που προσβάλλει το δέρμα και τους βλεννογόνους του στόματος, του εντέρου και του κόλπου (δηλαδή την εσωτερική επένδυση των κοιλοτήτων του σώματος).

Μεταδίδονται με απευθείας επαφή με κονδυλώματα.

Συμπτώματα: Σκληρά και μυτερά εξογκώματα (σαν μυρμηγκιές), συνήθως πολλά μαζί στα γεννητικά όργανα και γύρω από τον πρωκτό. Αρχικά είναι ανώδυνα, στο χρώμα του δέρματος και δεν παρουσιάζουν πρήξιμο ή κοκκινίλα.

Εξέλιξη: Κακή. Με τη πάροδο του χρόνου διογκώνονται και μπορεί να ματώνουν. Τα κονδυλώματα προδιαθέτουν για την εμφάνιση καρκίνου σε άνδρες (ορθό έντερο) και σε γυναίκες (τράχηλος της μήτρας). Ο ιός μένει για πάντα στο σώμα, αλλά το ανοσοποιητικό σύστημα καταφέρνει να τον κρατήσει υπό έλεγχο.

Θεραπεία: Είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν με καυτηριασμό, με επάλειψη με ειδικές ουσίες ή χειρουργικά. Η θεραπεία πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, γιατί έτσι εξασφαλίζονται περισσότερες πιθανότητες γρήγορης και πλήρους θεραπείας.

Προφύλαξη: Δεν υπάρχει εμβόλιο. Το προφυλακτικό προσφέρει ικανοποιητική προστασία.

Επειδή τα κονδυλώματα δεν πονάνε, εύκολα διαφεύγουν της προσοχής. Εάν δείτε «μπιμπίκια» που σας παραξενεύουν, αμέσως στο γιατρό.
Tα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται... είναι χειρότερα...

The_Philosopher

# 3 στις 2/10/2006
author
Ανδρας / 29 / Ελεύθερος
Κύπρος
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 135
'Aρεσαν+: 0%
pia diafora KONDYLOMATWN apo ERPI GENNITIKWN ORGANWN?
:s
Αρέσει στο μέλος stelios7890
:love: The_Philosopher :)

niki23

# 4 στις 29/6/2008
author
Γυναίκα / 34 / Ελεύθερη
Ν. Έβρου / Αλεξανδρούπολη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%
η συγκατοικός μου έχει κονδυλώματα πόσες πιθανότητες έχω να έχω κολλήσει αφού χρησιμοποιούμε την ίδια τουαλέτα και το ίδιο πλυντήριο, γενικότερα αποφέυγαμε να βάζουμε μαζί ρούχα αλλά έχει γίνει κάποιες φορές, έχει 2 μέρες που το ξέρω και δεν γινόταν να πάω μέσα στο σαββατοκύριακο για εξετάσεις, είμαι πολυ τρομοκρατημένη, θα ήθελα μια γνώμη...

panchait

# 5 στις 6/9/2008
author
Ανδρας / 34 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρούπολη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%

κονδυλοματα

ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑ Κ ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ?

stivi-ch

# 6 στις 3/2/2009
author
Γυναίκα / 31 / Σε σχέση
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑ Η ΠΟΛΛΑ. . . ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΙΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ. . ΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΣΗΣ. . . ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. . . ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΣΗΣ. . . ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ. . ΣΥΜΒΟΥΛΕΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΗ ΠΟΤΕ. . ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

aggressive

# 7 στις 9/7/2009
author
Γυναίκα / 31 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%

τα κονδυλώματα απο που προέρχονται απο μύκητες?

Παράθεση:
Originally posted by stivi-ch
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑ Η ΠΟΛΛΑ. . . ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΙΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ. . ΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΣΗΣ. . . ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. . . ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΣΗΣ. . . ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ. . ΣΥΜΒΟΥΛΕΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΗ ΠΟΤΕ. . ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

MsKAITH

# 8 στις 12/11/2009
author
Γυναίκα / 40 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Δάφνη
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 2
'Aρεσαν+: 0%
ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.. ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ!!!! ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΟΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ????

Woena

# 9 στις 10/9/2010
author
Ανδρας / 29 / Ελεύθερος
Ν. Μαγνησίας / Βόλος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 4
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by MsKAITH
ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.. ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ!!!! ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΟΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ????Kita , to kondiloma ( spirakei panw sto organo sou ) einai afo pou exei ekatomiria ious mesa tou afto simenei pws efstoxa kapios borei na pei pws otan exei kondilomata kalitera na min kaneis sex. Omos ean den exeis to kondiloma den simenei aftomata pos den kindinevei o/i sindrofos sou na kolisei , opos para poli ioi etsi kai aftos borei na vriskete sto sperma sou i sta kolpika igra kati pou einai poli sinithismeno kai na koliseis ton sindrofo sou . gia afto , kala tha itan ean panda xisimopiousate profilaktiko

Woena

# 10 στις 10/9/2010
author
Ανδρας / 29 / Ελεύθερος
Ν. Μαγνησίας / Βόλος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 4
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by panchait
ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑ Κ ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ?


Sinithos , meta tin kafstiriasei ton kondilomaton kaneis mia therapia me alifes pou sou dinei o giatros. Ean i therapia petixei tote den yparxei provlima , alla gia kalo diko sou alla kai tis sindrofou sou giati pote den ksereis ti ginete kalo tha einai na foras panta profilaktiko

Woena

# 11 στις 10/9/2010
author
Ανδρας / 29 / Ελεύθερος
Ν. Μαγνησίας / Βόλος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 4
'Aρεσαν+: 0%

κονδιλοματα

Παράθεση:
Originally posted by The_Philosopher
pia diafora KONDYLOMATWN apo ERPI GENNITIKWN ORGANWN?
:sO ios tou Kondilomatos einai o HpV , eno tou erpita sta Genetika organa einai o HSV2 , o HpV einai pio sovaro nosima , giati prokalei karkino stis ginekes , kai se merikes periptoseis kai stou andres , stis men ginekes ginete aferesei mitras stin xiroteri periptosei , eno stou adres ginete aferesei tou peous , alla afto mono stin esxati ton periptoseon , kai stis dio periptoseis o ios den fevgei pote apo ton organisko ( me vasei tis therapies pou exoume simera) .O erpeis einai enia poli enoxlikiti asthenia , alla se sxesei me ta kondilomata den einai epikindinos gia tin zoi tou asthenous , o erpeis exei os fenotipo" spirakia" ta opia exoun ena ekru peripou xroma dixos pion kai ena topiko priksimo gia kapio kairo. se andithesei me ta kondilomata o erpis den kolaei ean den yparxoun afta ta "spirakia" parolo pou yparxei ston organismo tou sindrofou.

Woena

# 12 στις 10/9/2010
author
Ανδρας / 29 / Ελεύθερος
Ν. Μαγνησίας / Βόλος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 4
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by niki23
η συγκατοικός μου έχει κονδυλώματα πόσες πιθανότητες έχω να έχω κολλήσει αφού χρησιμοποιούμε την ίδια τουαλέτα και το ίδιο πλυντήριο, γενικότερα αποφέυγαμε να βάζουμε μαζί ρούχα αλλά έχει γίνει κάποιες φορές, έχει 2 μέρες που το ξέρω και δεν γινόταν να πάω μέσα στο σαββατοκύριακο για εξετάσεις, είμαι πολυ τρομοκρατημένη, θα ήθελα μια γνώμη...


Ean o singatikos sou einai apla singatikos kai den exeis sexoualikes sxeseis mazi tou tote den yparxei logos na fovase , o ios HpV ( kondilomata) den kolaei me ton aera i tin dermatiki epafi pou boreis na exei mazi tou opo xirapsia i alpo filiko aspasmo. episei ta rouxa sou sto plindirio exoun pola ximika ta opia eksolothrevoun kathe pithano io sta rouxa tou singatikou sou.

Na prosexeis na min xrisimopieis koutalia , pirounia ktl pou exei xrisimopieisei o filos sou xoreis na exoun plithei prota.
Sou efxome ta kalitera cya

christaras110

# 13 στις 14/3/2011
author
Ανδρας / 43 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Βούλα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2
'Aρεσαν+: 0%

Κονδυλώματα -πρόληψη -ενημέρωση

Tα κονδυλώματα είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση η οποία οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma virus - HPV). Ο κυριότερος παράγοντας της μετάδοσης της HPV λοίμωξης είναι η μη χρήση προφυλάξεων κατά την σεξουαλική επαφή (η χρήση προφυλακτικού αν και μειώνει σημαντικά δεν αποκλείει όμως 100% την πιθανότητα μετάδοσης). Άλλοι παράγοντες που παρουσιάζουν θετική συσχέτιση με την μετάδοση του ιού και την εμφάνιση κονδυλωμάτων είναι η συχνή εναλλαγή συντρόφων και οι σεξουαλικές συνήθειες.

Η ύπαρξη διαφόρων παθήσεων και καταστάσεων στον οργανισμό μας μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη των κονδυλωμάτων. Παραδείγματα αποτελούν κάποιες συστηματικές παθήσεις (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης) και λοιμώδεις παθήσεις (π.χ. AIDS, σύφιλη).

Από την αρχική στιγμή της λοίμωξης απο τον ιό των κονδυλωμάτων HPV ο ασθενής είναι ασυμπτωματικός έως ότου η νόσος εκδηλωθεί. Η χρονική περίοδος αυτή μπορεί να διαρκέσει από λίγες εβδομάδες έως και ένα χρόνο. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ασθενών που ενώ έχουν μολυνθεί απο τον ιό των κονδυλωμάτων δεν εμφανίζουν κλινικά την πάθηση. Αυτοί ανήκουν στην ομάδα των ασυμπτωματικών φορέων και είναι ικανοί να μεταδώσουν την πάθηση.

Τα κονδυλώματα μπορεί να θυμίζουν στο γυμνό μάτι κουνουπίδι σε μικρογραφία, είτε ελιά (σπίλος). Μπορεί να είναι επίπεδα ή ανάγλυφα και να έχουν χρώμα ρόδινο, άσπρο ή καφέ. Πολλές φορές δεν προκαλούν πόνο ή ενόχληση και έτσι το πρόβλημα δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον πάσχοντα, ενώ άλλες φορές προκαλούν αίσθημα κνησμού ή τσούξιμο στην περιοχή που εμφανίζονται.

Στον άνδρα τα κονδυλώματα εμφανίζονται κατά μήκος του πέους, στη βάλανο, στην ουρήθρα, στους όρχεις καθώς και στον πρωκτό.

Στη γυναίκα τα κονδυλώματα εμφανίζονται στα έσω ή έξω χείλη του αιδοίου, στην κλειτορίδα, στην περιοχή του κόλπου καθώς επίσης και στην περιοχή του πρωκτού.

Τα κονδυλώματα προκαλούν αλλοιώσεις (καλοήθεις και κακοήθεις) στο δέρμα και στους βλεννογόνους της περιοχής του γεννητικού συστήματος ή/και της περιοχή του πρωκτού όπου εμφανίζονται. Μπορεί να είναι οξυτενή (ανευρίσκονται στους βλεννογόνους) , βλατιδώδη (ανευρίσκονται κύριως στο κερατινοποιημένο επιθήλιο) ή κηλιδώδη (ανευρίσκονται στους βλεννογόνους). Για να χαρακτηριστεί η λοίμωξη HPV κλινική, θα πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε αλλοίωση που να είναι ορατή με γυμνό μάτι.

Έως σήμερα έχουν απομονωθεί και ταυτοποιηθεί περισσότεροι από εκατό γονότυποι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), οι οποίοι και αναφέρονται με το νούμερό τους. Οι 40 από τους γονότυπους αυτούς ευθύνονται για τη μόλυνση από κονδυλώματα. Τα κονδυλώματα διακρίνονται σε «υψηλού κινδύνου» και «χαμηλού κινδύνου», με βάση την εμπλοκή τους στην καρκινογένεση. Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η λοίμωξη απο υψηλού κινδύνου γονότυπους του ιού αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς και του καρκίνου του πρωκτού.

Πρόκειται για νόσο η οποία παρουσιάζει υποτροπές και γι’αυτο είναι πολύ βασικό το άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων να κάνει συχνά επανεξέταση.

Για περισσότερα www.kondylomata.gr

ninetaki

# 14 στις 3/8/2011
author
Γυναίκα / 30 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αιγάλεω
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2
'Aρεσαν+: 0%

απο προχτες ..εχω βγαλει στ χειλι τα εξωτερικα κατι κοκινα πρισμενα πραγματακια βγαζω ενα την ημερα.

Παράθεση:
Originally posted by The_Philosopher
pia diafora KONDYLOMATWN apo ERPI GENNITIKWN ORGANWN?
:s

ninetaki

# 15 στις 3/8/2011
author
Γυναίκα / 30 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αιγάλεω
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2
'Aρεσαν+: 0%

απο προχτες ..εχω βγαλει στ χειλι τα εξωτερικα κατι κοκινα πρισμενα πραγματακια βγαζω ενα την ημερα.

Παράθεση:
Originally posted by The_Philosopher
pia diafora KONDYLOMATWN apo ERPI GENNITIKWN ORGANWN?
:s

anonimi20

# 16 στις 17/9/2012
author
Γυναίκα / 26 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 4
'Aρεσαν+: 0%
καλησπερα αρχικα ηθελα ν πω κατι εδω γτ ειμαι σε πολυ δυσκολη θεση κ δν ξερω τι να κανω.....ολα αρχισαν καιρο πριν οταν νομιζα οτι κατι δν παει καλα κ ετσι σιγα σιγα αρχισα ν ψαχνομαι στ ιντερνετ κ απο μονη μ σαν ματι ανθρωπου πιστευα οτι εχω κονδυλωματα κ ετσι ετρεξα κατευθειαν στν γιατρο μ ο οποιος ειπε πως δν ειναι τπτ...τον πιστεψα....αυτα μερα με την μερα αυξηθηκαν κ τν επομενο μηνα ξανα πηγα εκανα πολλες εξετασεις παρολα αυτα εφτασα στ απροχωρητο απο δικη τ αμελεια κ τραβηξα πολλους πονους με τ φαρμακο τ οποιο λεγεται wartec..... εκανα ξανα τεστ κ ειδαμε οτι διστυχως υπαρχουν κ στν τραχηλο κ δεν ξερω τ ν κανω τρομαγμενη οσο δν παει γτ φοβαμαι μηπως ειναι καρκινος....μπορει καποιος π ξερει ν μ απατησει ? ειναι καρκινος?? θα γινει καρκινος?? θα ηρεμησω ποτε η απο εδω κ περα για μια ζωη θα φοβαμαι πολυ οπως τωρα....??

anonimi21

# 17 στις 19/11/2012
author
Γυναίκα / 27 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Παρασκευή
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Από το μέλος anonimi20 - 17/09/12 05:40
... Ηρεμησε και μην αγχωνεσαι,...θα πας στ γυναικολογο σου και θα κανεις κολποσκοπηση για να μαθεισ σε τι σταδιο ειναι..μετα,αυτοσ θα σου πει πως θα το αντιμετωπισεις.οσο για το αν θα ηρεμησεις θα μαθεισ να ζεις με αυτο.ο,τι προσεχεισ εξαλλου σε προσεχει..ολα θα πανε καλα,απλα κανε τις εξετασεις! ...

Παράθεση:

Pandem

# 18 στις 8/6/2013
author
Γυναίκα / 27 / Ελεύθερη
Ηνωμένο Βασίλειο UK
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%

κονδιλοματα

O sindrofos mou parousiase kondilomata apo mia proegoumeni sxesi..Otan irthame se epafi den ipirxan emfani simeia... Anisixo omos an exo kollisei sto stoma..poies einai oi pithanotites?

Euxaristo
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε