Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 300.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών στην Ελλάδα.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Αδελφές Ψυχές / Τα τρία επίπεδα

Σελίδα : 1

split

# 1 στις 3/6/2003
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%

Αδελφές Ψυχές / Τα τρία επίπεδα

Οι Αδελφές Ψυχές μοιράζονται συναισθήματα κατανόησης και αλληλοστηριξης, αγαπούν χωρίς όρους και ο καθένας μας, λέγεται ότι έχει πολλές Αδελφές Ψυχές.

Στόχος της συνάντησης των Αδελφών Ψυχών δεν είναι πάντα ο έρωτας. Τις περισσότερες φορές είναι η επίτευξη ενός κοινού στόχου/καθήκοντος.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους χωρίζονται σε τρία επίπεδα.

Επίπεδο ένα: Ο καθρέφτης μας. Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση. Αλλά αν είμαστε τυχεροί μπορεί να την έχουμε στη ζωή μας. Τι τις κάνει τόσο ξεχωριστές; Αδελφές Ψυχές αυτού του είδους έρχονται στη ζωή μας με γρήγορο, μαγικό και απρόσμενο τρόπο. Οι συνθήκες και τα γεγονότα της ζωής μας αρχίζουν να αλλάζουν για να διευκολύνουν τον ερχομό και την συνάντηση. Και οι δυο Ψυχές πρέπει να είναι έτοιμες η μια για την άλλη από πριν, γιατί το ότι είναι Αδελφές Ψυχές δεν είναι αρκετό να στηρίξει τη σχέση. Αυτό το επίπεδο είναι ο πιο ισχυρός τύπος αδελφών Ψυχών. Έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα, σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και πολλές φορές ο ένας μπορεί να συμπληρώσει τις σκέψεις του άλλου. Ο καθένας είναι ο καθρέφτης του άλλου, παρ' όλο που δεν επιβάλλεται να είναι ακριβώς οι ίδιοι. Αλληλοενθαρρυνονται και καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο αφού είναι στο ίδιο μήκος κύματος.

Επίπεδο δυο: Αδελφές Ψυχές αυτού του είδους βρίσκονται παντού γύρω μας. Αν κοιτάξουμε γύρω μας όταν χρειαζόμαστε βοήθεια η καθοδήγηση σε μια κατάσταση ζωής και θανάτου η όταν έχουμε ένα βαρύ φορτίο στους ώμους μας. Ποιος είναι κοντά μας έτοιμος να μας ακούσει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μας ηρεμούν, που μας καθησυχάζουν, η που ανταποκρίνονται όταν ζητούμε βοήθεια; Αυτού του τύπου οι Αδελφές Ψυχές έχουν τέτοια αγάπη χωρίς όρους η μια για την άλλη που μερικές φορές είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

Επίπεδο τρία: Συναντάμε αυτές τις Αδελφές Ψυχές σε απρόσμενα μέρη. Μερικές φορές τις αποκαλούμε ''ο καλός μου άγγελος''. Μπορεί να τις συναντήσουμε ενώ περπατούμε στο δρόμο, προβληματισμένοι για κάτι, και άξαφνα κάποιος άγνωστος θα μας δώσει ένα μικρό μήνυμα που πιθανόν να μας οδηγήσει σε απάντηση των προβληματισμών μας. Αυτές οι Αδελφές Ψυχές έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο μας από το πουθενά και ίσως να μην τις ξαναδούμε ποτέ. Μετά συνεχίζουμε νοιώθοντας ευλογημένοι που τις είχαμε στη ζωή μας αυτό το απαραίτητο λεπτό. Ο ρόλος τους είναι να μας οδηγήσουν σε μια απάντηση, η να μας ωθήσουν να πάρουμε μια απόφαση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας και τον αγώνα μας.

Όταν ενώνονται ''παλιές Αδελφές Ψυχές'' ο συντονισμός που υπάρχει μεταξύ τους επιτρέπει την ανάπτυξη κατανόησης, σεβασμού, αποδοχής, την ανάπτυξη της σύνεσης, της σοφίας, της ικανότητας να συμπάσχουμε, την εξέλιξη της συνειδητοτητας, σε τόσο ψηλά επίπεδα που δεν θα ήταν ποτέ δυνατό αν ήταν με άλλες Ψυχές.

Θέλει κάποιος να μοιραστεί μαζί μας εμπειρίες από Αδελφές Ψυχές στη ζωή του; Έχει κάποιος συναντήσει Αδελφή Ψυχή του πρώτου επιπέδου;
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

# 2 στις 20/6/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by moo693
Μέχρι τώρα συνάντησα 2 αδελφές ψυχές.

Μία στο επίπεδο δύο πρίν απο καμμιά 25αριά χρόνια και μία στο επίπεδο ένα πολύ πρόσφατα.

- Με την αδελφή ψυχή του επιπέδου δύο, συναντηθήκαμε πρίν απο καμμιά 25αριά χρόνια.
Παρ'όλο που δεν έχουμε συχνές επαφές, εκτός απο κάποια αραιή τηλεφωνική επικοινωνία... ξέρουμε πάντα πότε χρειάζεται ο ένας τον άλλο και σπεύδουμε να βοηθήσουμε.
Υπάρχει μια 'περίεργη' επικοινωνία. Η οποία όμως έχει σαν άξονα τα επαγγελματικά μας. Καταλαβαίνει πότε χρειάζομαι υποστήριξη και εμφανίζεται, χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα, ούτε τηλέφωνο, ούτε οτιδήποτε άλλο.
Οπως το ίδιο συμβαίνει και σ'εμένα. Και σημειωτέον... ΔΕΝ έχουμε κοινούς φίλους και γνωστούς, ώστε να μάθουμε απο τρίτους κάτι...

- Με την αδελφή ψυχή του επιπέδου ένα, συναντηθήκαμε πρόσφατα.
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ!!!!!
Λέμε ταυτόχρονα το ίδιο πράγμα, πιάνουμε το κινητό γιατί ξέρουμε ότι θα χτυπήσει ή θα έρθει μήνυμα.
Γράφω απάντηση σε μήνυμα που ΔΕΝ έχει έρθει ακόμα... περιμένω νάρθει και τη στέλνω!
Ξυπνάμε μέσα στη νύχτα (τουλάχιστον εγώ, μέχρι τώρα και βόμβες να έπεφταν δεν έπαιρνα είδηση!) γιατί κάτι έχει ο άλλος.
Απίστευτα πράγματα.... σαν δίδυμα που προέρχονται απο το ίδιο ωάριο!!!!
Πονάει ο ένας, πονάει κι ο άλλος. Βάζουμε τα κλάμματα -φαινομενικά χωρίς λόγο- όμως ο άλλος κλαίει κι αυτός... για δικό του λόγο!
Αισθανόμαστε ακριβώς ποιά στιγμή έχει ο καθένας μας επαφή με τον/την συντροφό του! (Ακόμα κι αυτό και την άλλη μέρα, όταν βλεπόμαστε, πειράζουμε ο ένας τον άλλο!!!)
Επικοινωνούμε ΧΩΡΙΣ να μιλάμε ή να γράφουμε!
Το κακό είναι ότι, επειδή είμαστε άτομα αντίθετου φύλου (είναι άντρας), στην αρχή μπερδευτήκαμε λίγο.
Απο τη μιά τρομάξαμε με αυτό που συνέβαινε, κι απο την άλλη επειδή δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε, παρά λίγο να μας βγεί σε ερωτισμό.
Ηταν πολύ δύσκολο να ισορροπήσουμε μέσα σ'αυτό.
ΕΙΝΑΙ πολύ δύσκολο να ισορροπήσουμε.

Προσπαθώ και νοιώθω (αν και δεν μου έχει πεί τίποτα.. το αισθάνομαι όμως), ότι προσπαθεί κι εκείνος να μην το αφήσουμε να εξελιχθεί ερωτικά και κάπου-κάπου κάνουμε λάθος, αντί να κλείσουμε τα κανάλια του φλέρτ, κλείνουμε τα κανάλια της επικοινωνίας.
Πότε εγώ και πότε αυτός. Στραβοπατάμε, κατεβάζουμε διακόπτες, το παίρνουμε είδηση, τους ανοίγουμε πάλι.
Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ισορροπήσουμε, γιατί ΑΥΤΟ που μας συμβαίνει είναι μοναδικό.

Είχα διαβάσει γι'αυτό το 'φαινόμενο' των αδελφών ψυχών αλλά δεν το πολυπίστευα.
Πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερή που το έζησα.Δύο φορές, νιώθω τυχερή γι' αυτό! Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες όμως αγαπιόμαστε αληθινά...
Σαν αδέρφια και ακόμη παραπάνω....

blur_28

# 3 στις 20/6/2003
author
Ανδρας / 46 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Αρτέμιδα
Θέματα: 21
Απαντήσεις: 197
'Aρεσαν+: 0%

Η 'καταραμένη' Μοίρα!

Καλά αυτά, αλλά ιδανικά! Δεν είναι πάντα έτσι....

Έχετε ακούσει για την καταραμένη Μοίρα των ψυχών; Που αναζητούν τη λύτρωση από ζωή σε ζωή; Που ενώνονται ξανά, κάνουν ξανά σχέση, προσπαθούν να θυμηθούν, προσπαθούν να γλιτώσουν απ'το αμάρτημα, αλλά......αποτυχαίνουν ξανά και ξανά;

Φανταστείτε.....ερωτικά εγκλήματα αμοιβαίου πάθους! Μια αμαρτία που πρέπει να σβήσει. Φαντασία να έχεις, πίστη στο μεταφυσικό και όλα είναι πιθανά!

Οι Ινδοί τα πιστεύουν! Και οι γκουρού εκεί πέρα λένε πως το Κάρμα δύο κατά κάποιο τρόπο 'αδελφών ψυχών', είναι καταραμένο! Θα δημιουργεί πάντα σχέσεις με προβλήματα! Μέχρι.....και οι δύο να βρουν τη λύτρωση στην Ινδουϊστική νιρβάνα!

Οι Βουδιστές πάλι πιστεύουν, πως σε ανάλογες περιπτώσεις σου δίνονται 3 ευκαιρίες!

Κάτι τέτοια 'παλαβά' μου έλεγε η πρώην μου! Και στο τέλος της είπα: "3 ζωές με ταλαιπωρείς! Τέταρτη...... ΔΕΝ υπάρχει"! Χα χα χα χα χα!!!!!!!!

# 4 στις 21/6/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Δεν ξέρω σε τί επίπεδο θα ορίζατε τα όσα μου συμβαίνουν...
Στα πάρα πολύ δύσκολά μου, πάντα βλέπω τη γιαγιά μου στον ύπνο μου που θα μου πει τη μαγική λύση κι ας προσπαθώ να τη βρω από μήνες μόνη μου...
Τη θεωρώ το φύλακα άγγελό μου...

Υπάρχει κι άλλη μια ψυχή στη ζωή μου...
Που νιώθω τι αισθάνεται, τι σκέφτεται, ποια είναι η διάθεσή του, τι του συμβαίνει..
Που γράφουμε τα ίδια πράγματα, που κάνουμε τις ίδες πράξεις ο καθένας για διαφορετικούς λόγους μα είναι οι ίδιες..
Που μιλάω εγώ και τελειώνει την πρόταση εκείνος, που έχει τύχει να δούμε το ίδιο όνειρο, να βρεθούμε στην ίδια τοποθεσία την ίδια χρονική στιγμή για τους ίδους ακριβώς λόγους.
Κι άλλα πολλά που δεν μπορώ να τα αναφέρω όλα γιατί δεν φτάνει μια εβδομάδα...αλλά κυρίως γιατί ξέρω , νιώθω ότι του συμβαίνουν πάρα πολλά και δεν μπορώ να βοηθήσω με κανέναν τρόπο..
Με παρηγορεί ότι ξέρει πως τον σκέφτομαι και ελπίζω τα καλύτερα για εκείνον...

split

# 5 στις 21/6/2003
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%

Ας αφησουμε τους γκουρου ησυχους!!!

Παράθεση:
Originally posted by blur_28

Φανταστείτε.....ερωτικά εγκλήματα αμοιβαίου πάθους! Μια αμαρτία που πρέπει να σβήσει. Φαντασία να έχεις, πίστη στο μεταφυσικό και όλα είναι πιθανά!

Οι Ινδοί τα πιστεύουν! Και οι γκουρού εκεί πέρα λένε πως το Κάρμα δύο κατά κάποιο τρόπο 'αδελφών ψυχών', είναι καταραμένο!Φίλε blur, το άρθρο δεν αναφέρεται σε όλες τις σχέσεις που έχουν καρμικο υπόβαθρο αλλά στις αδελφές ψυχές.

Οι αδελφές ψυχές δεν έχουν δημιουργηθεί την ίδια στιγμή, ούτε είναι η μια το μισό της άλλης (άσχετο αν χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση). Είναι ψυχές που έχουν μεταξύ τους έντονη χημεία και αρμονία, που έχουν ζήσει ξανά μαζί και ξανασυναντιόνται (αφού έχει προαποφασιστεί σε επίπεδο ψυχών) για κάποιο σκοπό. (Διαβάζοντας το κείμενο σου νοιώθω ότι το αντιμετωπίζεις σαν αιμομιξία!!!)

Η σχέση δυο αδελφών ψυχών, είναι καρμικη, αλλά δεν προορίζεται πάντα να είναι μακροχρόνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε την επιλογή να την αποδεκτουμε και να την απολαύσουμε γι'αυτο που προορίζεται να είναι η να αφήσουμε το πεπρωμένο να μας πνίξει στη δυστυχία. Αντιδρώντας μέσα από την αγάπη παρά από τον φόβο, θα βελτιώσουμε τη ζωή μας καθώς και το μελλοντικό μας κάρμα.

Καρμικα δύσκολες σχέσεις δημιουργούνται όπου υπάρχει μνησικακία και θυμός. Είναι σημαντικό να συγχωρούμε οποίον μας πλήγωσε. Γιατί έτσι απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από συναισθήματα θυμού, μνησικακίας, ενοχων και μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Διαφορετικά θα παραμείνουμε παγιδευμένοι σε αυτή τη σχέση και θα προσπαθούμε ξανά και ξανά, από ζωή σε ζωή. Είναι ευκολότερο να συγχωρέσουμε κάποιον όταν καταλάβουμε ότι, ο'τι έγινε, έγινε για να μάθουμε κάτι και να εξελιχτούμε.
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

# 6 στις 8/7/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Πολύ ωραία αυτά αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορείς ή να μην πρέπει να συνδεθείς κι ερωτικά και να κάνεις μια πολύ όμορφη, δεμένη και ισορροπημένη σχέση με μια "αδελφή ψυχή" και μάλιστα επιπέδου ένα όπως περιγράφεται

koyrsaros

# 7 στις 8/7/2003
author
Ανδρας / 55 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%
Λένε ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι αθάνατη και άλλοτε μεν τελειώνει οπότε και ο άνθρωπος πεθαίνει και άλλοτε πάλι γεννιέται, ποτέ όμως δεν χάνεται γιατί υπάρχει η ''αδελφή'' της..!!!

split

# 8 στις 15/7/2003
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%

Ένα παραμύθι...

Κάποτε ήταν ένα σώμα...
Με 4 χέρια και 4 πόδια και 2 κεφάλια
Είχε όμως μια καρδιά...
Και πόσο μάλλον... μια ψυχή...
Οι θεοί όμως δεν άντεχαν αυτή την ενότητα...
Φοβήθηκαν τη δύναμη της θέλησης...
Και έριξαν κεραυνούς...
Έπεσαν πάνω στο σώμα...
Και το έκοψαν στα δυο
Τώρα πια ήταν ένα κεφάλι
Δυο χέρια, δυο πόδια
Μα... μισή καρδιά...
Μισή ψυχή...
Από τότε το σώμα ψάχνει να σωθεί με το άλλο του μισό...
Αρέσει στο μέλος mpill888
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

black angel

# 9 στις 16/7/2003
author
Γυναίκα / 36 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Συκιές
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 24
'Aρεσαν+: 0%

!!!

Exw stin zoi mou tin Psixiki epafi 1ou epipedou!
Mpike ksafnika meta apo ena xroniko diastima polu asximo gia mena gia na sumplirosei kena pou mexri tote den iksera kan oti upirxan!Gnwrizei pws noiwthw !skeutete kai sunexizei tis skepseis mou,pratei wpos tha ithela xoris pote na tou to exw pei! ksupnaw mesa sto bradu ena lepto prin xtupisei to tilefono! Noiwthw ta anxoi kai tis agonies tou prin prolabei na ta ekfrasei! klaime agkalia apo eutixeia ! einai oi leptomeries pou mas oloklirwnoun! Exoun alaksei polla ,kai panw ap ola exw allaksei egw ! To na noiwtheis olokliromeni oxi mono ws atomo alla kai ws psixi mono me to oti gnwrizeis oti uparxei einai ena sunaisthima pou ksepernaei ta sunithismena ! Se fobizei alla parallila se gemizei me mia dunami pou pote den pisteues oti mporei na exeis!

Euxaristo Psixi mou pou uparxeis!

split

# 10 στις 27/7/2003
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%
Παραθετω ενα κομματι που ψαρεψα απο καπου στο διαδυκτιο. Ευχομαι να το βρειτε τοσο ενδιαφερον οσο και εγω.

Παράθεση:
Αδελφές ψυχές μπορείς να αναγνωρίσεις σε όλες τις σχέσεις με ανθρώπους, όχι μόνο στους ερωτικούς συντρόφους, κάθε φορά που συναντάς ένα βλέμμα που σε ταξιδεύει, νοιώθεις ένα σήμα παράξενο, κάτι σε συνδέει καλό και άλλες φορές πάλι μπορεί να μην ανέχεσαι ούτε την οσμή ενός ανθρώπου... και αυτή είναι μια σχέση από άλλες ζωές.

Κάθε φορά που έρχεται μια νέα κατάσταση στην παρούσα ζωή (όπως μια παραπλήσια με μια άλλη Ζωή κατάσταση της παρούσας Ζωής... ακολουθούν ένα τονικό ρυθμό...) σίγουρα φέρνει το σπόρο από τη προηγούμενη ενσάρκωση του ατόμου... Αυτός ο δεσμός δεν είναι πάντα με την ίδια μορφή αλλά ανάλογα με την εξέλιξη της ψυχής και την παρούσα ενσάρκωση της...

Το κάρμα εξαρτάται από τη βαρύτητα της πρόθεσης και τη δύνη της επιθυμίας. Προθέσεις και επιθυμίες προκαλούν δράσεις που επηρεάζουν άλλους ανθρώπους και μόλις φτάσουν στο προορισμό τους, αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής τους από τον αποδέκτη πίσω στο πομπό. Αυτή η διαδικασία είναι ακριβής και ως προς τα πρόσωπα και ως προς τους χρόνους...

Αν τώρα μιλάμε για κάρμα στον ερωτά τότε πρέπει να λάβουμε σοβαρά υποψιν το νόμο της αγάπης και το νόμο της συγχώρεσης. Ο κεραυνοβόλος ερωτάς συνήθως αναπτύσσεται σ'αυτους που έχουν πολλές φορές συναντηθεί στο παρελθόν σε όλων των ειδών τις σχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να διαρκέσει η σχέση αυτή. Επίσης ένας παρελθοντικα ανεκπλήρωτος ερωτάς μπορεί στο τώρα να εκδηλωθεί ως κεραυνοβόλος, αλλά αν υπάρχει αρνητικό κάρμα η διάρκεια θα είναι σύντομη. Ωστόσο ο κεραυνοβόλος ερωτάς μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης ώστε να εκπληρωθεί το κάρμα του ενός από τους δυο και να μην έχει παραπέρα διάρκεια.

Ότι από τα παραπάνω και να συμβαίνει το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να επιφορτίζεται το κάρμα αρνητικά από τις οποίες επιλογές του ατόμου. Ότι και να συμβαίνει είναι συνδεδεμένο με την εξέλιξη του εαυτού σε ανώτερα επίπεδα και πρέπει να κρίνεται σύμφωνα με αυτό.

Αρέσει στο μέλος mpill888
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

loveattack

# 11 στις 27/9/2003
author
Γυναίκα / 39 / Διαζευγμένη
Ν. Βοιωτίας / Θήβα
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 72
'Aρεσαν+: 0%

Ευχαριστώ

γιατί μέχρι τώρα δεν ήξερα ότι υπάρχουν επίπεδα αδελφών ψυχών.

Και να σας πω την αλήθεια δεν πιστεύω στις αδελφές ψυχές γιατί νομίζω μπορείς να είσαι αδελφή ψυχή με τον άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφέρεσαι. Προσπαθείς να τον καταλάβεις, να τον νιώσεις, να μπεις στην ψυχολογία του και αντίστοιχα. Όλα αυτά όμως συμβαίνουν γιατί εσύ τα έχεις επιλέξει. Κάπου είχα διαβάσει: "Κάθε πρόσωπο βρίσκεται στο δρόμο σου γιατί το έχεις βάλει εσύ". Αν θέλεις το βγάζεις. Είναι καθαρά επιλογή. Αν αγαπάς κάποιον δεν είναι γιατί είναι η αδελφή ψυχή σου αλλά γιατί έχεις χτίσει μέρα με τη μέρα μια πολύ καλή σχέση. Δεν πιστεύω ότι κάτι έρχεται σαν μάννα εξ ουρανού. Κοπιάζεις για να αποκτήσεις την αδελφή ψυχή σου ή τις αδελφές ψυχές σου.

Απλά η αδελφή ψυχή έχει συνδυαστεί με το τυχαίο, το απροσδόκητο, αυτό που φέρνει την ανατροπή. Και ανάδελφη ψυχή μπορεί κάποιος να συναντήσει αλλά σίγουρα δεν θα θέλει να την θυμάται


Είμαι και λίγο πεζή και νομίζω ότι μερικοί χρησιμοποιούν τον όρο αδελφή ψυχή για να αυθυποβάλλουν τους ίδιους τους τους εαυτούς (ενίοτε και των άλλων). Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει αδελφή ψυχή σίγουρα δεν έχει ανάγκη από σημασιολογίες και πυροτεχνήματα.

@Split το παραμύθι είναι από το Συμπόσιο του Πλάτωνα

# 12 στις 28/9/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by split
Κάποτε ήταν ένα σώμα...
Με 4 χέρια και 4 πόδια και 2 κεφάλια
Είχε όμως μια καρδιά...
Και πόσο μάλλον... μια ψυχή...
Οι θεοί όμως δεν άντεχαν αυτή την ενότητα...
Φοβήθηκαν τη δύναμη της θέλησης...
Και έριξαν κεραυνούς...
Έπεσαν πάνω στο σώμα...
Και το έκοψαν στα δυο
Τώρα πια ήταν ένα κεφάλι
Δυο χέρια, δυο πόδια
Μα... μισή καρδιά...
Μισή ψυχή...
Από τότε το σώμα ψάχνει να σωθεί με το άλλο του μισό...Ayto mou thymizei ayta pou eipe o Aristofanis sto 'Symposio' tou Platona... mia kai to anefera, einai krima pou emeis oi ellhnes den diabazoume tous arxaious oso oi ksenoi... drama! Synistw se osous den exoun diabasei to symposio na to diabasoun me thn prwth eykairia, sigoura tha endiaferei osous symetexoun se ayto to forum.

gallidoula

# 13 στις 28/9/2003
author
Γυναίκα / 36 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 646
'Aρεσαν+: 0%
Πολύ ωραία και ρομαντικά όλα αυτά.Αλλά μιλάμε όντως για αδερφές ψυχές ή απλά για την τέλεια σχέση?
Υπάρχουν όντως οι αδερφές ψυχές?Και αν ναι,πως βρίσκονται?
Μήπως δεν πρέπει να συγχέουμε αυτή την έννοια με την τέλεια σχέση που όλοι ψάχνουμε?
Κάθε τι που ζεις, είτε σε κάνει ευτυχισμένο, είτε δυστυχισμένο, είναι κέρδος... Χαμένος χρόνος, είναι τα διαστήματα που δεν έζησες κάτι...

Anna

# 14 στις 28/9/2003
author
Γυναίκα / 42 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 24
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by gallidoula
Πολύ ωραία και ρομαντικά όλα αυτά.Αλλά μιλάμε όντως για αδερφές ψυχές ή απλά για την τέλεια σχέση?
Υπάρχουν όντως οι αδερφές ψυχές?Και αν ναι,πως βρίσκονται?
Μήπως δεν πρέπει να συγχέουμε αυτή την έννοια με την τέλεια σχέση που όλοι ψάχνουμε?όλα συμβαδίζουν..κάπου μέσα μου όμως αναρωτιέμαι περίπου το ίδιο..
μήπως μπορούμε να "παραπλανήσουμε" τον εαυτό μας ,ο οποίος βυθισμένος στον έρωτα φιλτράρει τις καταστάσεις και αποκαλεί τον άνθρωπο που έχει τόσο ερωτευτεί ως αδερφή ψυχή??

υπάρχει -εν συντομία- η πιθανότητα να γίνεται αποδεκτή η σχέση αυτή(οτι είναι αδερφές ψυχές) μόνο απο την μια πλευρά??
με την προυπόθεση οτι και τα δύο άτομα πιστεύουν στην αλήθεια της έννοιας "αδερφή ψυχή"..

θα ήθελα πραγματικά να ξέρω..

μοναδικοί μου ταξιδιώτες αλλάξτε τις μέρες σας..

Pandoras_Box

# 15 στις 10/12/2004
author
Γυναίκα / 42 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 298
'Aρεσαν+: 0%
Κι όμως η αδελφή ψυχή μου εμφανίστηκε στη ζωή μου απρόσμενα πρίν ένα χρόνο.

Το όλο σκηνικό πολύ παράξενο, για να πεί κανείς πως θα μπορούσαμε να κολήσουμε σαν παρέα....
Κι όμως το πλήρωμα του χρόνου έδειξε πως, όχι μόνο οι απόψεις μας πλησιάζανε....αλλά συμπλήρωνε η μία την άλλη....
Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για κάποιο λόγο και σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας.
Και μέσα από καταστάσεις δύσκολες....δένεσαι...

Αν είσαι έτοιμος να τους δεχθείς....τότε δεν είναι και τόσο δύσκολο να συναντήσεις την αδελφή ψυχή σου....
Πληρότητα είναι να έχεις τον ουρανό και ν' αγαπάς μόνο ένα αστέρι. Να έχεις τον ωκεανό και ν' αγαπάς μια σταγόνα νερό. Να έχεις όλο τον κόσμο και να έχεις δώσει την καρδιά σου μόνο σ' έναν άνθρωπο...

bianka

# 16 στις 10/12/2004
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Κηφισιά
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 895
'Aρεσαν+: 0%
αδελφη ψυχη του επιπεδου 2 ναι εχω συναντησει και νιωθω τυχερη γι αυτο.οπως επισης και αδελφες ψυχες του επιπεδου 3.σε στιγμες απογνωσης βρεθηκαν αγγελοι στο δρομο μου με μορφη ανθρωπινη να μου δωσουν λυσεις χωρις καν να το ξερουν και τους ευχαριστω!
πρεπει να δωσεις τελικα για να μπορεις να παρεις,αυτο που θα σε παει μακρυτερα απτους αλλους...

Virtuality

# 17 στις 11/12/2004
author
Γυναίκα / 47 / Παντρεμένη
Αίγυπτος
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 14
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by split
Κάποτε ήταν ένα σώμα...
Με 4 χέρια και 4 πόδια και 2 κεφάλια
Είχε όμως μια καρδιά...
Και πόσο μάλλον... μια ψυχή...
Οι θεοί όμως δεν άντεχαν αυτή την ενότητα...
Φοβήθηκαν τη δύναμη της θέλησης...
Και έριξαν κεραυνούς...
Έπεσαν πάνω στο σώμα...
Και το έκοψαν στα δυο
Τώρα πια ήταν ένα κεφάλι
Δυο χέρια, δυο πόδια
Μα... μισή καρδιά...
Μισή ψυχή...
Από τότε το σώμα ψάχνει να σωθεί με το άλλο του μισό...Άν και αγαπητέ μου φίλε split..δεν θα το χαρακτήριζα "παραμύθι¨..αλλα πρόκειται για έναν μύθο συμβολικό και θα μου πείς μα πιά η διαφορά?Κι όμως παραμύθι χτυπάει άσχημα για ένα απο τα πιό αξιόλογα κομμάτια ,που ανήκει σε μία απο τις πιό όμορφες μαρτυρίες της αρχαιότητάς μας..το ¨Συμπόσιον¨..15 χρόνια πρίν όταν το πήρα στα χέρια μου και το άνοιξα..ήταν ένα απο τα κομάτια που μ΄έκανε να ονειρευτώ βαθιά..και να ελπίσω και ύστερα απο χρόνια νοιώθω τόσο τυχερή..ναί..πίστεψέ με..γιατί βρήκα επιτέλους αυτό το άλλο μισό μου..κάτω απο συνθήκες απρόσμενες,σε χρόνο και χώρο απερίγραπτο..τόσο μακρυά..και μείναμε εκέι για πάντα..και έτσι και με κοιτούσες αυτή τη στιγμή θα έβλεπες ένα απο τα πιό λαμπερά χαμόγελα..

Φιλικά

anna_p12

# 18 στις 17/9/2011
author
Γυναίκα / 28 / Ελεύθερη
Ν. Ηρακλείου / Ηράκλειο
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%
μου αρεσε πολυ το θεμα σας!απ'οτι βλεπω ειναι λιγο παλιο,αλλα τωρα το βρηκα και το διαβασα..
ειμαι σιγουρη οτι το νιωθω κι εγω αυτο...ειμαι σιγουρη οτι εχω βρει μια αδελφη ψυχη μου..δεν ξερω τι επιπεδου ειναι,αλλα επειδη σιμερα εψαξα πολυ το θεμα αυτο,ειναι αδελφη ψυχη!
με το ατομο αυτο γνωριστηκαμε πριν 10 χρονια ακριβως στο σχολειο..ιδια ταξη,ιδιο τμημα.την πρωτη χρονια απλα ειχαμε μεγαλη συμπαθια ο ενας προς τον αλλο.την δευτερη χρονια και λιγο απο την τριτη,νομιζαμε πως ηταν ερωτας,ομως συνειδητοποιησαμε και οι δυο μας πως δεν ηταν ερωτας!ηταν ''απλα'' μια βαθια και αμοιβαια αγαπη!
επειτα οι δρομοι μας χωρισαν!ομως κανενας απο τους δυο δεν ξεχασε τον αλλο!μπορει με αλλα ατομα που τοτε καναμε περισσοτερη παρεα να χαθηκαμε,αλλα μεταξυ μας,ποτε!
μπορει να μην μιλαμε αρκετα συχνα,αλλα νιωθω ποτε εχει αναγκη να μιλησουμε,κ νιωθει κι αυτος για'μενα το ιδιο!παντα ειναι εκει οταν τον χρειαζομαι!πολλες φορες μπορει να μην μιλαμε ως και μηνες,ομως τον σκεφτομαι καποιες φορες,και το νιωθω οταν με σκεφτεται κι αυτος!
οταν βρισκομαστε,ακομα και τωρα,μετα απο τοοοοσο καιρο,ειναι σα να μην εχουμε χαθει ουτε για μια μερα!
κανενας δεν καταλαβαινει τα συναισθηματα που εχουμε ο ενας για τον αλλον..μονο οι δυο μας καταλαβαινουμε τι μας συμβαινει..και,επειδη ειμαστε ατομα του αντιθετου φιλου,παντα συμβαινουν παρεξηγησεις απο τους τριτους.δεν ξερω....ισως κι εγω αν δεν ηξερα,και εβλεπα τοση αγαπη αναμεσα σε μια κοπελα κι ενα αγορι να το παρεξηγουσα..

το να δωσω τη ζωη μου γι αυτο το ατομο ειναι το λιγοτερο..ειναι ο μονος τροπος θανατου που δε με φοβιζει καθολου,αλλα αντιθετα θα χαιρομουν να το προσφερω!
ομως πολλες φορες σκεφτομαι εγωιστικα!σκεφτομαι οτι θελω να βρεθω σε σχεση κι επειτα σε γαμο με αυτο το ατομο,μονο και μονο επειδη φοβαμαι να μην απομακρυνθουμε,και χαθουμε.φοβαμαι οτι εαν χαθει απο τη ζωη μου,τοτε εγω δεν θα εχω λογο υπαρξης..θα παρετηθω απο τη ζωη!ενω ταυτοχρονα,το να τον σκεφτω ερωτικα,μου μοιαζει περισσοτερο σαν αιμομηξια παρα σαν ερωτικη φαντασιωση..

ξερω οτι πολλα πραγματα φαινονται παραλογα,ομως ετσι νιωθουμε!ολο αυτο,υπαρχει!

elenas1981

# 19 στις 6/12/2011
author
Ανδρας / 38 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1
'Aρεσαν+: 0%
η περιπτωση μου μοιαζει με τι δικη σου ...αν εχεις καποα απορεια ρωτησε με αν μπορουσα σε κατι που σου ειναι δυσκολο να σου απαντσω θα ειναι χαρα μου..
ελενα
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε